Όλυμπος: Δύο αγνοούμενοι ορειβάτες – ελικόπτερο στις προσπάθειες διάσωσης

371

Χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες γύρω στις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στη θέση Ξερολάκι.

Ένα ελικόπτερο  SuperPuma του Π.Σ. με 4 εναέριους διασώστες μεταβαίνει στη θέση Ξερολάκι Ολύμπου, για έρευνα και διάσωση ατόμων.

Μεταβαίνουν επίσης 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ, 8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη. Όσο περνάει η ώρα και πέφτει το σκοτάδι, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του.

Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα και όταν ο τρίτος είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ωστόσο και όπως ανέφερε ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου καλή, αφού με το ζόρι έφτανε το σήμα από τον ασύρματο. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η θέση Ξερολάκι θεωρείται ως πολύ επικίνδυνη το χειμώνα, διότι πρόκειται για σημείο που συγκεντρώνει πολύ χιόνι και δημιουργούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Πηγή: ethnos.gr