Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Μας συγκλονίζει ο θάνατος των συναδέλφων στον Όλυμπο

273

Σε βαρύ πένθος βυθίζεται το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας στην είδηση του θανάτου δύο γιατρών του.

Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο είναι οι Θεόδωρος Χατζόπουλος αναισθησιόλογος και Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κοροναϊού δηλαδή.

Ο τρίτος της παρέας που γλίτωσε το θάνατο ήταν στρατιωτικός γιατρός, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Ο 40χρονος ήταν εκείνος που κατάφερε να γλιτώσει από τη χιονοστιβάδα και να ειδοποιήσει τα σωστικά συνεργεία για τους άλλους δύο φίλους του, αλλά ήταν ήδη αργά.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφορικά με τον θάνατο των δύο γιατρών στον Όλυμπο, επισημαίνει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο. Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου – εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν.Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.»