Μητσοτάκης: Άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα, αν υπάρξει θετική εισήγηση – Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

163

“Κάθε μηνάς lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ” τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. “Είναι ίσως η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί” είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο click away στο λιανεμπόριο, είπε ότι δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. “Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα, πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους. Το πρόστιμο μάλιστα για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί τον κίνδυνο για μια αύξηση κρουσμάτων. Όσο αυτή η αύξηση είναι λελογισμένη, ελεγχόμενη και δεν βάζει σε πίεση το ΕΣΥ, είναι κάτι που μπορούμε να το αντέξουμε. Είναι αυτές οι δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να βρούμε”, πρόσθεσε.