Το Bitcoin έσπασε για πρώτη φορά το “φράγμα” των 30.000 δολαρίων

184

Η τιμή του Bitcoin, του κυρίαρχου ψηφιακού κρυπτονομίσματος, για πρώτη φορά ξεπέρασε το όριο των 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, η τιμή για το πρώτο “αποκεντρωμένο” ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα 30.823,30 δολάρια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 20.000 δολ. που καταγράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, το κρυπτονόμισμα βρέθηκε να κερδίζει έως και 29.292 δολ. πριν υποχωρήσει στα 28.972 δολ. στο χρηματιστήριο του Χονγκ. Η αξία του Bitcoin έχει τετραπλασιαστεί φέτος εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα έχει ενισχυθεί περίπου 280%, καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether καταγράφουν επίσης ράλι.

Το ράλι στις τιμές προκαλεί διάσταση απόψεων μεταξύ αυτών που θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ένα μέσο προστασίας έναντι της υποχώρησης του δολαρίου και του πληθωρισμού και αυτών που αμφισβητούν την αξία του Bitcoin δεδομένης της κερδοσκοπικής του φύσης και των έντονων διακυμάνσεων που το χαρακτηρίζουν.