Ινδός κροίσος έγινε Έλληνας φορολογούμενος

228

Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι εδώ και λίγες ημέρες ένας Ινδός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

Ένας Ινδός δισεκατομμυριούχος είναι ο τελευταίος, από τους δεκάδες πλούσιους ξένους, που «μετανάστευσαν» φορολογικά στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο Ινδός είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας εδώ και λίγες ημέρες. Η περιουσία του ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η πλειονότητα των πλούσιων είναι Ευρωπαίοι, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν Ρώσοι και Κινέζοι.

Μεγάλος ελεγκτικός οίκος, δε, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για 15 ξένους, οι οποίοι, πλέον, ανήκουν φορολογικά στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Ινδός κροίσος, και εντάσσεται στην κατηγορία των billionaires, καθώς η περιουσία του, όπως προαναφέραμε, ξεπερνά τα 4-5 δισ ευρώ. Μάλιστα, απέκτησε ΑΦΜ πριν από μερικές ημέρες και τον επόμενo μήνα θα πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό κράτος 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, οι «Non Dom» δεσμεύονται να επενδύσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη εξασφαλισθεί επενδύσεις τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και φορολογικά έσοδα 2 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, αφού προβλέπεται φόρος 100.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε «Non Dom» συν 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς του.