«Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»: Οργή της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

324

Την οργή της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε η δήλωση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που χαρακτήρισε το θύμα ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε να ληστέψει».

Ανακοίνωση διά των συνηγόρων της, με την οποία καλεί τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις» του, εξέδωσε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Την Τετάρτη (21/10), ο Άρης Πορτοσάλτε, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με αφορμή τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκίνησε χθες, αλλά διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 6 Νοεμβρίου, επέκρινε τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με αίτημα τη δικαίωση του 33χρονου ακτιβιστή, αναφέροντας πολλές φορές ότι «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει. Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας.

Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δεν θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δεν θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας».

«Ραδιο-δικαστής, που απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα»

Τα λεγόμενά του, λοιπόν, προκάλεσαν την οργή της οικογένειας -και όχι μόνο- του Ζακ Κωστόπουλου, που ζητά, μάλιστα, την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ στην ανακοίνωσή της: «Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστήαπέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις, ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται. 

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα. 

Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Άννυ Παπαρρούσου Κλειώ Παπαπαντολέων
».

+plus.gr