Παράταση για το “Έκτακτο Βοήθημα Trump”

1323

Παρατείνεται έως τις 21 Νοεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα – οι οποίοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 120.000 – ανεξάρτητα από τα πόσα έτη λείπουν από τις ΗΠΑ και ανεξάρτητα του εάν έχουν και Ελληνική υπηκοότητα, δικαιούνται του έκτακτου βοηθήματος που θεσμοθέτησε ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, για όλους τους Αμερικανούς, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο βοήθημα ανέρχεται στο ποσό των 1.200 δολαρίων ΗΠΑ και αποστέλλεται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απ’ ευθείας στους δικαιούχους, ανεξαρτήτως του εάν είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους για εμπρόθεσμη φορολογική δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center και να καταθέσουν την αίτηση για την λήψη του βοηθήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, εφ’ όσον υπάρχει, άλλως θα ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις των δικαιούχων επιταγές του Αμερικανικού Δημοσίου.

Στην Πιερία μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από την κα Βράκα Μαρία στο τηλ. 690 683 8293.