Μαθητές Λυκείου Λεπτοκαρυάς “Λύσεις υπάρχουν για όλα. Η θέληση αγνοείται ..”

820
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές του Λυκείου της Λεπτοκαρυάς προχώρησαν σήμερα στη επίσημη κατάληψη του Γενικού Λυκείου εκδίδοντας μάλιστα και το παρακάτω “πρακτικό” στο οποίο αναφέρουν αναλυτικά τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τη πράξη.

 

Σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λεπτοκαρυάς η ΚΑΤΑΛΗΨΗ του σχολικού χώρου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από ψηφοφορία όλων των μαθητών (199) εκ των οποίων οι (149) υπέγραψαν και δήλωσαν «υπέρ» για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Παρά το γεγονός ότι ήταν πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων που κατατέθηκε έγκαιρα από την πρώτη φάση της επιδημίας υπάρχουν αίθουσες οι οποίες αποτελούντε μέχρι και από 23 παιδιά. Για ακόμα μια φορά είμαστε απλοί θεατές ενός «αδύναμου» εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο αδυνατεί να αυξήσει τα κονδύλια για την Παιδεία-Υγεία.
  2. Η κυβέρνηση ακόμα και σε συνθήκες επιδημίας – γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαδηλώσεις και αντιδράσεις προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την παιδεία (Νόμος 4622/2020). Από το νομοσχέδιο αυτό τασσόμαστε κατά της εισαγωγής του κόντρα μαθήματος. Θεωρούμε ότι στερεί από τους μαθητές χρόνο ο οποίος θα ήταν πολύτιμος σε μαθήματα προσανατολισμού. Απλοί θεατές λοιπόν όπως προαναφέρθηκε ενός συστήματος το οποίο καθίσταται πλέον «ασταθές».
  3. Ο νομός Πιερίας είναι από τους νομούς στους οποίους έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα από το Σάββατο 22 Αυγούστου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19 ώστε να εξασφαλιστεί στο έπακρο η υγειονομική ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.
  4. Αίτημά μας είναι η πρόσληψη ακόμα μίας καθαρίστριας για την καλύτερη υγιεινή της σχολικής μονάδας ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

 

ΥΓ. 1. Στόχος της κατάληψης είναι να προβληματίσει αλλά και να αφυπνίσει τους εν λόγω αρμόδιους φορείς.

ΥΓ.2. Γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις του 21ου αιώνα. Δεν τασσόμαστε κατά της χρήσης μάσκας καθώς γνωρίζουμε ότι προστατεύει φορείς και μη, ενώ μειώνει και τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

ΥΓ.3. Είμαστε σε θέση να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια της κατάληψης ώστε να εξασφαλίσουμε στο ακέραιο την ασφάλεια των μαθητών αλλά και της σχολικής μονάδας.

ΥΓ.4. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Η θέληση αγνοείται ..