Επαφή on line εγγονών με παππούδες

121

Δήμος Αγράφων, Δήμος Τρικκαίων και e-trikala συνεργάστηκαν για on line επαφή των εγγονών με τους παππούδες τους.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας, αναπτύχθηκε ένα σύστημα απ’ ευθείας συνομιλίας, καθώς πολλά χωριά του Δήμου Αγράφων βιώνουν τη διαχρονική απουσία η ελάχιστη παρουσία της εκάστοτε εξουσίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για μια συχνή και ουσιαστική επαφή των παππούδων με τα εγγόνια τους, που ζουν σε διάφορα αστικά κέντρα.

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή, δεν χρειάστηκαν παρά, φορητός υπολογιστής, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και τα σχετικά προγράμματα on line συνομιλίας.

Τεχνικοί της e-trikala παρείχαν την τεχνογνωσία και υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων εγκατέστησαν το σύστημα το Σαββατοκύριακο, στους πρώτους εθελοντές κατοίκους του Δήμου.

Με ένα απλό κλικ, ο παππούς στα ορεινά χωριά, συνομιλεί όποια ώρα επιθυμήσει, με το εγγονάκι του σε κάποια γειτονιά ενός αστικού κέντρου.

«Εχει σημασία αυτή η επικοινωνία», τονίζει ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Οι μικροί και ορεινοί Δήμοι μας, οι κάτοικοι που μένουν σε αυτούς, μπορούν να ωφεληθούν από την τεχνολογία, μπορούν να αξιοποιήσουν δράσεις και εφόδια. Οι σύγχρονοι Δήμοι προσφέρουν στους πολίτες βελτιωμένες υπηρεσίες», τονίζει.

Ο δε διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Ράπτης, υπενθυμίζει ότι στη διάρκεια του lockdown «ενεργοποιήσαμε τα υπάρχοντα προγράμματα, όπως της τηλεφροντίδας σε ηλικιωμένους.

Εχουμε εμπειρία από προγράμματα τηλεπρόνοιας και ενισχύουμε την προσπάθεια, να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, είτε σε θέματα υγείας είτε σε θέματα καθημερινότητας».

eleftheria.gr