Τα 60 γραμμάρια για καλύτερο οργασμό

97

Διεθνής επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να συντελέσει στην βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων των ανδρών και συγκεκριμένα σε καλύτερους οργασμούς

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν διατροφική μελέτη σε υγιή άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας ώστε να καθορίσουν αν η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών είχε κάποια επίδραση στην ερωτική τους ζωή. Πρόκειται για σκέλος της μεγαλύτερης μελέτης FERTINUTS που αξιολογεί την επίδραση των ξηρών καρπών στην ποιότητα του σπέρματος.

Σύμφωνα με παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα το 2% των ανδρών κάτω των 40 ετών υποφέρει σήμερα από στυτική και σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στους άνδρες 40-70 ετών είναι 52%. Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης, το άγχος και η ανθυγιεινή διατροφή.

Σε παλαιότερη μελέτη η ίδια επιστημονική ομάδα είχε περιγράψει πως συγκεκριμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα) βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, χωρίς ωστόσο να έχουν έκτοτε προκύψει μελέτες που να τεκμηριώνουν την θετική επίδρασή τους στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών.

Έτσι στην παρούσα μελέτη, συγκρότησαν δείγμα 83 ατόμων που έκαναν φυτικού τύπου διατροφή (πτωχή σε λαχανικά, φρούτα και πλούσια σε ζωικά λιπαρά) και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: η μια ομάδα συνέχισε να τρέφεται όπως συνήθως για 14 εβδομάδες και η άλλη ενίσχυσε τη δίαιτά της με καθημερινή κατανάλωση 60 γραμμαρίων καρυδιών, φουντουκιών και αμυγδάλων. Στο τέλος της μελέτης, κάθε άτομο συμπλήρωσε ειδικό ερωτηματολόγιο (15 ερωτήσεων) για την σεξουαλική του λειτουργικότητα.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων προέκυψε ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων ξηρών καρπών σε μια ανθυγιεινή δυτικού τύπου διατροφή, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του οργασμού.

ygeiamou.gr