Την τρισδιάτατη εκτύπωση στην ελληνική αγορά φέρνει η HP

143

«Η ώρα για το 3D printing ήρθε και για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Χρηστάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προαναγγέλοντας τις λύσεις τρισδιάστατης εκτύπωσης που ετοιμάζεται να λανσάρει η εταιρεία στην ελληνική αγορά.

Όπως ανακοίνωσε η HP, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης για τις λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αμερικανικού κολοσσού, η απόφαση να φέρει 3D printing λύσεις στην ελληνική αγορά ήταν ειλημμένη, ωστόσο επιταχύνθηκε λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που καταγράφηκε για τα συγκεκριμένα προϊόντα κατά την πανδημία του κοροναϊού.

Σε αρχικό στάδιο, όπως διευκρίνισε ο κ. Χρηστάκης, η ΗΡ θα συνεργαστεί με έναν διανομέα, μία νέα εταιρεία με την επωνυμία Ylem. Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε φάση σύστασης και οριστικής διαμόρφωσης του επιχειρησιακού πλάνου της, είναι μία συνεργασία της Active Computers Systems, ενός εκ των μεγαλύτερων συνεργατών της ΗΡ στην Ελλάδα και της 3D Hub, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Παρότι το στέλεχος της HP δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας, τόνισε πως η αρχική στόχευση θα αφορά σε 4 κλάδους, σε αυτόν της υγείας, της εκπαίδευσης, των κατασκευών και της ναυτιλίας.

Ωστόσο, μελλοντικός στόχος είναι και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών που θα προωθούν τις λύσεις της ΗΡ στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Να διευκρινίσουμε πως η ΗΡ δεν έχει αναπτύξει λύσεις 3D εκτύπωσης που να απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές.

insider.gr