Hunter McGrady: Το πιο εύσωμο μοντέλο στην ιστορία του Sports Illustrated κηρύττει τη συμφιλίωση με το λίπος

364

Ο κλάδος του μόντελινγκ πρωτοπορεί και φαίνεται να αλλάζει στάση απέναντι στη διαφορετικότητα

Εντυπωσίασε, για ακόμη μία φορά η Hunter McGrady, καθώς φωτογραφήθηκε με μαγιό στο Μπαλί για το περίφημο και καθιερωμένο ως θεσμό πλέον καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού Sports Illustrated. Η 27χρονη Hunter είναι το πιο εύσωμο μοντέλο (plus size) το οποίο έχει φιλοξενηθεί ποτέ στο ειδικό αφιέρωμα του Sports Illustrated, μια διάκριση την οποία ανανέωσε μεν εφέτος, κατείχε ήδη όμως από τον επίζηλο αυτό τίτλο από το 2017, όταν είχε ποζάρει πρώτη φορά για το ίδιο περιοδικό.

Κάθε εμφάνισή της είναι και μια μάχη που κερδίζει η Hunter McGrady, καθώς έχει θέσει ως σκοπό της ζωής της τη μαχητική υπεράσπιση κάθε ατόμου με σωματότυπο ο οποίος θεωρείται εκτός των κυρίαρχων μεγεθών.

«Το ταξίδι στην Ινδονησία όπου φωτογραφήθηκα για το Sports Illustrated, μου άλλαξε τη ζωή», γράφει στο Instagram η Hunter McGrady. Το σχόλιο της Hunter προκύπτει από τη διαπίστωσή της ότι η βιομηχανία του θεάματος -με τον κλάδο του μόντελινγκ να πρωτοπορεί- αλλάζει στάση απέναντι στη διαφορετικότητα. Πλέον γυναίκες με τις καμπύλες και τα κιλά της Hunter McGrady μπορούν να κάνουν μια μεγάλη και επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Ο δρόμος ως την αποδοχή του εαυτού της όπως πραγματικά είναι ήταν μακρύς και γεμάτος δυσκολίες για την Hunter McGrady. Διότι ήθελε να γίνει μοντέλο ανέκαθεν -κι αυτό δεν είναι ανεξήγητο, εφόσον η μητέρα και η γιαγιά της είχαν ασχοληθεί επίσης με το μόντελινγκ.

Κι όμως ως έφηβη ήταν πετσί και κόκκαλο
Στο σχολείο όμως, η Hunter έπεσε θύμα επίμονου και σαδιστικού εκφοβισμού, σε βαθμό αφόρητο. Οι συμμαθητές κορόιδευαν τη Hunter για το όνειρό της να γίνει μοντέλο. Εκείνοι τη θεωρούσαν υπερβολικά ψηλή και αδύνατη. Όντως, η Hunter είχε διατελέσει πετσί και κόκκαλο ως έφηβη.

Το bullying την ανάγκασε να διακόψει τη φοίτησή της στο σχολείο και να εκπαιδευτεί κατ’ οίκον. Ακόμη κι έτσι όμως το πρόβλημά της δεν λύθηκε, καθώς είχε εσωτερικεύσει την απόρριψη εκ μέρους των άλλων και, κάθε φορά που στεκόταν απέναντι στον καθρέφτη, έπεφτε σε κατάθλιψη, εντοπίζοντας τη μία ατέλεια μετά από την άλλη.

Στα 16 της η Hunter McGrady κατάφερε να κάνει την πρώτη της επαγγελματική φωτογράφηση. Και πάλι, όμως, όλοι της έλεγαν ότι πρέπει να χάσει βάρος. Τότε ακριβώς κάτι άλλαξε μέσα της και αποφάσισε, αντί να χάσει, να πάρει κιλά. Επέτρεψε στο σώμα της να ακολουθήσει τη φυσική του τάση -η οποία ήταν, προφανώς, να παχαίνει.

Δίνοντας σκληρό αγώνα για την καθιέρωσή της ως μοντέλο, η Hunter McGrady εν τέλει τα κατάφερε. Έκανε τον κόσμο να αλλάξει γνώμη για το υπερβάλλον λίπος. Αντί για εξαντλητικές -και πιθανόν μάταιες ή και επικίνδυνες για την υγεία της- δίαιτες, η Hunter άρχισε να απολαμβάνει τη ζωή. Και, βέβαια, την επιτυχία της.

protothema.gr