Ψαράδες πιάνουν γατόψαρα με οδοντόκρεμα και ωμά αυγά (vids)

2329

Ποια παραγάδια και ποια δίχτυα;

Στην Καμπότζη, οι ψαράδες έχουν βρει έναν απίστευτο και απόλυτα επιτυχημένο τρόπο, προκειμένου να πιάνουν… κιλά γατόψαρων, χρησιμοποιώντας ωμά αυγά, σόδα, κόκα κόλα, οδοντόκρεμα και mentos!

Και, προφανώς, χωρίς καλάμι, πετονιά ή αγκίστρια, αλλά με τα γυμνά τους χέρια!

Από τον περασμένο Νοέμβριο, εξάλλου, κυκλοφόρησαν video στο Twitter, που έγιναν αμέσως viral, με ψαράδες, σε αυτή την ασιατική χώρα, να… σπάνε ωμά αυγά σε τρύπες, κοντά σε ποτάμια, και να ανακατεύουν σε συνδυασμό με… αναψυκτικά, καραμέλες και οδοντόκρεμα, πιάνοντας δεκάδες γατόψαρα με τα χέρια τους!

Κάποιοι, τότε, έγραψαν πως πρόκειται για ένα φτηνό τρικ, ίσως και σε συνεννόηση με τις εταιρείες, για να διαφημιστούν με αυτόν τον, έστω και ανορθόδοξο, τρόπο. 

Η mentos, δε, είχε διαψεύσει επίσημα τις «κατηγορίες», ενώ και άνθρωποι της κόκα κόλα δήλωσαν ότι ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει καμία σχέση με το αλλόκοτο ψάρεμα.

Και, όπως αποδείχθηκε, έλεγαν την αλήθεια, διότι το κόλπο είναι πέρα για πέρα αληθινό και όντως, οι ψαράδες στην Καμπότζη είναι πολύ μπροστά!

Σκέφτηκαν, λοιπόν, το εξής -και μάλιστα, όχι τώρα, καθώς φαίνεται πως η πατέντα χρησιμοποιείται χρόνια τώρα στη χώρα. 

Τα περισσότερα γατόψαρα έχουν εξαιρετικά έντονη αίσθηση της γεύσης. Κάποια, δε, σαν αυτά στην Καμπότζη, έχουν γευστικούς υποδοχείς στο σώμα τους, πέρα, δηλαδή, από το στόμα τους και τα μουστάκια τους. Τα συγκεκριμένα, άλλωστε, τρέφονται με μικρά ψάρια, έντομα, αλλά και μικρά πουλιά, που πέφτουν από τις φωλιές τους. Και εννοείται, ένας από τους αγαπημένους τους μεζέδες είναι τα αυγά των πουλιών. 

Οι ψαράδες, λοιπόν, σκάβουν τρύπες κοντά σε ποτάμια, ξέροντας ότι τα γατόψαρα λατρεύουν να κρύβονται στη λάσπη και σπάνε ωμά αυγά, για να τα δελεάσουν! Βάζουν, δε… οδοντόκρεμα -στην προκειμένη περίπτωση- και ανακατεύουν, με αποτέλεσμα το ψάρι να ασφυκτιά και να βγαίνει στον… αφρό, κατευθείαν στα χέρια των ψαράδων, οι οποίοι, το μόνο, πλέον, που έχουν να κάνουν, είναι να τα πιάσουν και να τα πετάξουν στον κουβά. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο η οδοντόκρεμα όσο και οι mentos (και κάποια τσιγάρα ή ακόμη και το περίφημο Βιξ, αλλά δεν είναι της παρούσης) περιέχουν μινθόλη, μια οργανική ένωση, που προέρχεται από τη μέντα και παράγει αυτή την αίσθηση ψύξης στη γλώσσα μας και μια κατευναστική αίσθηση πάνω στο δέρμα ή στους πνεύμονες και τον λαιμό!

Έτσι εξηγείται, δηλαδή, το γεγονός ότι τα γατόψαρα, που έχουν, θυμίζουμε, γευστικούς υποδοχείς στο σώμα τους, δεν αντέχουν και βγαίνουν από τις τρύπες τους. 

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως προείπαμε, οι ψαράδες χρησιμοποιούν κόκα κόλα ή άλλα αναψυκτικά, αφού το ανθρακικό -αυτό είναι πιο εύκολο να εξηγηθεί- αναγκάζει τα γατόψαρα να αναδυθούν.

Πηγή : gazzeta.gr