Σμήνη από ψαρόνια πανικοβάλλονται με τη «Ζηνοβία» και πετούν πάνω από την Εθνική Οδό (vid)

314

Ένα τρομερό θέαμα -που θυμίζει, βέβαια, λίγο τα πουλιά του Χίτσκοκ…- είχαν την τύχη να δουν οι οδηγοί το απόγευμα του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Αλμυρού.

Προφανώς τρομαγμένα από την κακοκαιρία Ζηνοβία, χιλιάδες ψαρόνια πέταξαν σε απόσταση… αναπνοής από τον δρόμο και τα αυτοκίνητα, σε μια εντυπωσιακή «παράσταση».

Ένα χαρακτηριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στη σελίδα “Forecast Weather Greece” στο Facebook.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στη νότια Αυστραλία και στη βόρεια Αμερική. 

Τον χειμώνα, όμως, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, αλλά και στην Ασία. Δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο, οπότε μάλλον τους κακοφάνηκε η «Ζηνοβία»

Μιμούνται, μάλιστα, εύκολα τους ήχους άλλων πουλιών, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν! 

Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία.

Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία. Η κίνησή τους είναι εντελώς ήσυχη, ευγενική, απόλυτα συντονισμένη και κυματιστή.

Πηγή : gazzeta.gr