10 μυστηριώδεις φωτογραφίες ψάχνουν εξήγηση

290

Το 1964 ο Τζιμ Τέμπλετον φωτογράφισε την μικρή του κόρη στην εξοχή στην Αγγλία. Μόλις εμφανίστηκε το φιλμ φάνηκε μια λευκή φιγούρα πίσω από το κορίτσι που μοιάζει να φορά στολή αστροναύτη.

Η φωτογραφία δεν είχε υποστεί επεξεργασία ενώ ο Τέμπλετον ισχυρίστηκε πως τη στιγμή που τράβηξε φωτογραφία την κόρη του «η φύση γύρω μας έμοιαζε ξαφνικά ταραγμένη».

Η φωτογραφία δεν μπορούσε να εξηγηθεί, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr η εξήγηση έρχεται από μία άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα, στην οποία φαίνεται η μητέρα του κοριτσιού και τα ρούχα της. Ουσιαστικά στη φωτογραφία ο «αστροναύτης» είναι η μητέρα του κοριτσιού, καθώς η φωτογραφική που είχε χρησιμοποιήσει ο Τέμπλετον, η Zeiss Contax Pentacon F SLR έχει ελάττωμα: το σκόπευτρο δείχνει μόνο το 70% του αντικειμένου που φωτογραφίζεται και ο φωτογράφος όπως σε όλες τις SLR πρέπει απαραίτητα να έχει το ένα μάτι του στο σκόπευτρο και το άλλο κλειστό. Δηλαδή ο φωτογράφος είδε μόνο ότι το έδειξε το σκόπευτρο της Contax.

Πηγή : gazzeta.gr