Τα 5 χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν επιλέγεις καθηγητή για ιδιαίτερα

370

Η τακτική του να διαδίδεις κάτι από στόμα στόμα δεν είναι πάντα κακή. Δεν είναι κακή αν έχει να κάνει με το πιο νόστιμο πιάτο ενός εστιατορίου, το μαγαζί με την πιο ωραία θέα στην πόλη, με μια μυστική παραλία στα νότια προάστια. Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με την πρόταση που σου έκανε κάποιος; Να βγει μάπα το φαγητό, η θέα, η παραλία και ν΄ αποφασίσεις να μην πας ξανά. Σιγά το κακό.

Δυστυχώς η τακτική του από στόμα σε στόμα χρησιμοποιείται συχνά και στην επιλογή καθηγητή για ιδιαίτερα. Ο θείος του μπατζανάκη ενός παιδιού ξέρει έναν μαθηματικό χάρη στον οποίο το βαφτιστήρι του αδερφού του πέρασε πρώτο στην Ιατρική Αθηνών το 1983. Οκ, στο πρώτο άκουσμα δεν το λες και μικρή επιτυχία, ωστόσο ίσως η πληροφορία αλλοιώθηκε στην πορεία του χαλασμένου τηλεφώνου που προηγήθηκε. Επίσης, ακόμα και αν όντως η αρχική πληροφορία είναι αληθινή, δεν σημαίνει πως αυτός ο καθηγητής θα ταιριάζει με το παιδί σου και επίσης δεν ξέρουμε τι συνέβη στην επαγγελματική του πορεία από το 1983 μέχρι σήμερα.

Και αυτά είναι τα λιγότερο άσχημα που μπορούν να συμβούν στην επιλογή καθηγητή για ιδιαίτερα με βάση τις πληροφορίες από στόμα σε στόμα ή ακόμα χειρότερα μέσω μιας τοιχοκολλημένης αγγελίας. Για να μην πάθεις τα 5 χειρότερα που θα διαβάσεις παρακάτω, μπορείς να απευθυνθείς στο instateacher.gr και μέσα από λίγα κλικ να βρεις τον καθηγητή που σου ταιριάζει είτε είσαι ανήλικος είτε ενήλικος, αφού πρόκειται για ένα site που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ εκατοντάδων καθηγητών που διδάσκουν πάνω από 200 μαθήματα τόσο ενδοσχολικά όσο και εξωσχολικά (πχ. yoga, προγραμματισμό, κιθάρα).

1. Ο «καθηγητής» να μην έχει πτυχίο

Όσο ακραίο και να διαβάζεται, μπορεί να συμβεί πάρα πολύ εύκολα. Έχεις ζητήσει ποτέ από καθηγητή το πτυχίο του; Προφανώς όχι. Ε τότε γιατί είσαι σίγουρος ότι διαθέτει. Και για να μην έχει πτυχίο μάλλον δεν έχει και τις απαιτούμενες γνώσεις για να διδάξει το μάθημα για το οποίο έχει κληθεί. Με το instateacher.gr γλιτώνεις το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού εκεί έχεις τη δυνατότητα να βρεις πιστοποιημένους δασκάλους, τα πτυχία των οποίων έχουν ελεγχθεί από την ομάδα του instateacher.

2. Ο «καθηγητής» να παραδίδει μαθήματα σε τραπ

Μην το γελάς. Δες την παρακάτω διαφήμιση του instateacher και θα καταλάβεις ότι δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας.

3. Ο «καθηγητής» να μην είναι καν καθηγητής

Είδες το Parasite (την καινούργια ταινία του Νοτιοκορεάτη Bong Joon Ho); Η ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που ένας άνεργος νέος προσποιείται τον καθηγητή Αγγλικών και αρχίζει να παραδίδει μαθήματα στην κόρη μιας πάμπλουτης οικογένειας. Ακολουθεί μικρό spoiler: Το «ψεματάκι» του νεαρού έχει ακραία αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τη δική του όσο και για την πλούσια οικογένεια για την οποία εργαζόταν.

4. O καθηγητής να είναι κολλημένος στο παρελθόν

Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα της δεύτερης παραγράφου του κειμένου. Έστω ότι εμπιστευόσουν έναν καθηγητή χάρη στον οποίο ένας γνωστός γνωστού σου πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών το 1983. Ποιος μπορεί να σου επιβεβαιώσει πως έχει εναρμονιστεί με τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και δεν θα σου παραδίδει ύλη του 1983; Δεν θέλουμε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να είναι φιλόλογος και να χρησιμοποιεί ακόμα πολυτονικό.

 5. Ο καθηγητής να κάνει κοπάνες

Ξέρεις τι είναι να έχεις διαγώνισμα τριμήνου την επόμενη μέρα και την προηγούμενη (πριν το κρίσιμο ιδιαίτερο) να σε παίρνει τηλέφωνο ο καθηγητής λέγοντάς σου ότι δεν μπορεί να κάνει μάθημα επειδή τάχα μου έμεινε από λάστιχο στο δρόμο; Γενικώς, δεν είναι κακό να κάνει 1-2 κοπάνες το χρόνο ο καθηγητής, αφού οι δικές του κοπάνες σημαίνουν δικό σου κενό. Να μην είναι, όμως, πολλές και κυρίως να μην γίνονται σε σημαντικές για τις σχολικές σου επιδόσεις ημερομηνίες.

Πηγή : gazzeta.gr