Ένας μαύρος πάνθηρας κάνει τη… βόλτα του στην γειτονιά

308

Οι κάτοικοι της πόλης Αρμεντιέρ, κοντά στη Λιλ της Γαλλίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν έναν μαύρο πάνθηρα να περπατάει αμέριμνος πάνω σε ένα περβάζι.

Το νεαρό ζώο ηλικίας 5 μηνών έμπαινε και έβγαινε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός σπιτιού, για περίπου μία ώρα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ειδικοί διασώστες μπήκαν στο σπίτι όσο πιο ήρεμα μπορούσαν για να μην το τρομάξουν. Τελικά, ένας κτηνίατρος κατάφερε να το ηρεμήσει με ένα βελάκι ποτισμένο με αναισθητικό.

Ο μικρός πάνθηρας ζυγίζει 20 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού Λαμπραντόρ, όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord, ο Καντέρ Λαγκουατί, από την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Λιλ.

Όπως διαπιστώθηκε, είναι το κατοικίδιο μίας οικογένειας, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου άγριος, τα νύχια του είναι κομμένα και χαίρει άκρας υγείας.

Το ζώο το «έσκασε» από το σπίτι του και αφού έκανε βόλτες στην πόλη, αποφάσισε να μπει σε ένα άλλο σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα 15χρονο κορίτσι. Μόλις είδε τον μαύρο πάνθηρα να τριγυρίζει στους διαδρόμους, της κόπηκε το αίμα. «Ευτυχώς, δεν ήταν άγριος…» είπε η μητέρα του.

Πηγή: perierga.gr

Πηγή: Zougla.gr