Βασίλισσα της Νέας Υόρκης η 19χρονη Μπιάνκα Αντρεέσκου

296

Οι Καναδοί επιτίθενται. Και στο τένις! Μία 19χρονη από το Οντάριο, η Μπιάνκα Αντρεέσκου είναι η νέα βασίλισσα της Νέας Υόρκης! Η βασίλισσα του US Open!

Το πέτυχε απέναντι στην αιώνια βασίλισσα του τένις γυναικών, την Σερένα Γουίλιαμς.

Ο τελικός του US Open κρίθηκε στα δύο σετ. Με την Αντρέεσκου να… καθαρίζει σε δύο σετ (6-3, 7-5) και να γίνεται η πρώτη Καναδή που κατακτά το αμερικανικό Όπεν.

Παράλληλα, έγινε η τρίτη τενίστρια, μετά τις Ναόμι Οσάκα και Ασλεϊ Μπάρτι, που κερδίζει τον τίτλο στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικό, τον τελευταίο χρόνο.

«Αισθανόμουν πολλά πριν το ματς. Περισσότερα από κάθε άλλο ματς. Στον τελικό, με αντίπαλο την Σερένα. Έπρεπε να αναπνέω όσο περισσότερο μπορούσα, από τη στιγμή που ξύπνησα, μέχρι τον αγώνα», παραδέχτηκε η νικήτρια του φετινού US Open.

Προτού ζητήσει συγνώμη, ως γνήσια Καναδέζα, από το κοινό που επικράτησε της αγαπημένης της Νέας Υόρκης!

Με τον κόσμο στο «Αρθουρ Ας» να της χαρίζει ένα ζεστό χειροκρότημα. Και εκείνη να απολαμβάνει την κορυφαία στιγμή στην καριέρα της.

Η Γουίλιαμς είχε πολλά προβλήματα στο σερβίς της και επέτρεψε στην Καναδή να πάρει το προβάδισμα και τελικά το πρώτο σετ.

Τη στιγμή που η Αντρεέσκου ήταν ένα βήμα πριν τον τίτλο (5-1 γκέιμ στο δεύτερο σετ) η Γουίλιαμς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση. Ισοφάρισε σε 5-5 και το γήπεδο άρχισε να… βράζει!

Μέχρι τη στιγμή που η 19χρονη Μπιάνκα Αντρεέσκου πήρε τον τελευταίο πόντο. Η ιστορία της γίνεται περισσότερο μοναδική, αν αναλογιστούμε πως ποτέ, μέχρι τώρα στην καριέρα της, δεν είχε περάσει τον 2ο γύρο σε ένα τουρνουά Grand Slam.

Xάρη στη νίκη της αναμένεται να φτάσει στο Νο5 (από το 15) της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών.

sportime.gr