«Ανοίγει» η πόρτα του ΒΟΞ: Εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για το «στρατηγείο» του Ρουβίκωνα

164

Εντολή για τη διεξαγωγή νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τα στελέχη της ασφάλειας να διερευνήσουν αν στην περίπτωση του ακινήτου επί της οδού Θεμιστοκλέους (κτίριο ΒΟΞ) τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινή της Κυριακής», ουσιαστικά δίδεται το «πράσινο φως» για την για εκκένωση του κτηρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια, το οποίο αποτελεί την άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα.

Με αυτό τον τρόπο η εισαγγελία και αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο και ανήκει το κτίριο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών.

Η επιστολή της διοίκησης του ΙΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι το α’ εξάμηνο του 2018 η τότε διοίκηση του ΙΚΑ είχε λάβει κλήση για κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας που είχε ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και αφορούσε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης που διώκεται όχι αυτεπαγγέλτως αλλά μετά την υποβολή μήνυσης από τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο,  η τότε διοίκηση δεν προσήλθε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αντ’ αυτού προέβη στη δημοσιοποίηση μιας επιστολής με την οποία απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Μάλιστα η δημοσιοποίηση της επιστολής είχε προκαλέσει δυσφορία στην ΕΛ. ΑΣ, όσο και στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος μάλιστα αρχικά εξέτασε το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά του ΕΦΚΑ γα διαρροή προανακριτικού υλικού- κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Οι απειλές του Ρουβίκωνα

Προ ημερών, απειλές εκτόξευσε μέσω Facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτησή του τόνισε ότι αναρχική συλλογικότητα θα απαντήσει με πολλαπλά χτυπήματα σε περίπτωση που η αστυνομία πραγματοποιήσει επέμβαση στο Βοξ.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, το στέλεχος του Ρουβίκωνα προειδοποιεί πως η οργάνωση θα αντιδράσει με χτυπήματα σε στόχους που έχουν ήδη αποφασιστεί.

«Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά. Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο Βοξ. Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο Βοξ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: in.gr