Βαριές «καμπάνες» για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Λάρισα

236

Πολύμηνη φυλάκιση, αφαίρεση αδειών οδήγησης, αλλά και πινακίδων που θα σημάνει την ακινητοποίηση του οχήματος, όπως και μεγάλο και χρηματικό πρόστιμο επέβαλε χθες σε δύο Λαρισαίους, το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Οι οδηγοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, ο μεν πρώτος να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, ο δε δεύτερος γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 35χρονος κάτοικος Λάρισας και Αλβανός υπήκοος, στις 18.30 προχθές το απόγευμα, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Βύρωνος. Σε έλεγχο που του έγινε με τη μέθοδο του εκπνεόμενου αέρα με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης, βρέθηκε υπό την επίδραση οινοπνεύματος και μάλιστα σε ποσοστό 1.71 mg/l στην πρώτη μέτρηση και 1.82 mg/l στη δεύτερη μέτρηση.

Ο 35χρονος συνελήφθη και χθες κατά την απολογία του στο Δικαστήριο τόνισε, μεταξύ άλλων, πως κατανάλωσε μικρή ποσότητα αλκοόλ, πίνοντας τρεις μπύρες, αλλά επειδή ήταν νηστικός, η μέτρηση ήταν αυτή που έδειξε υψηλή.

Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ωστόσο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 10 μηνών (με 3ετή αναστολή), χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ και, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
Στη δεύτερη δίκη ως κατηγορούμενος παραπέμφθηκε 39χρονος Λαρισαίος, επειδή στις 3 τα ξημερώματα προχθές ενώ επέστρεφε σπίτι του αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο μέθης. Κατά την απολογία του χθες ο 39χρονος απέδωσε την παραπομπή του σε παρεξήγηση, λέγοντας ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ επειδή οδηγούσε η αρραβωνιαστικιά του και όχι ο ίδιος όπως σημειώνεται στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ.

Τον ίδιο ισχυρισμό υποστήριξε στην κατάθεσή της και η αρραβωνιαστικιά του, λέγοντας ότι το βράδυ που βεβαιώθηκε η παράβαση, εκείνη ήταν που οδηγούσε και στάθμευσε το Ι.Χ. στην πιλοτή της πολυκατοικίας και όχι ο κατηγορούμενος.
Ισχυρισμοί που δεν έπεισαν κατά πώς φαίνεται το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, το οποίο, μετά την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας να κηρυχθεί ένοχος, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών (με 3ετή αναστολή), χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ, όπως και αφαίρεση άδεια κυκλοφορίας και πινακίδων για 6 μήνες.
Β.Κ.