ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η Μαιευτική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

355

Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η Μαιευτική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και να παρθούν επειγόντως μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας της μητρότητας απαιτεί η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Σημειώνει ότι η πανδημία «έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις και κενά έτσι όπως διαμορφώθηκαν λόγω της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων» και αναφερόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (ΓΝΚ) επισημαίνει ότι «μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να μη λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία, συνεχίζει η Χειρουργική να είναι συγχωνευμένη με τη Μαιευτική».

Η ΤΕ Πιερίας υπογραμμίζει ότι «η Μαιευτική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε με 2 γιατρούς και χωρίς διευθυντή, ενώ ακόμα και σήμερα το προσωπικό που υπάρχει είναι περιορισμένο και δεν επαρκεί, για αυτόν το λόγο και δεν λειτουργεί ή κάποιες φορές υπολειτουργεί. Για να γίνει σωστή και ασφαλής η λειτουργία της Μαιευτικής στο ΓΝΚ, χρειάζεται να υπάρξει διεύθυνση, ενίσχυση με γιατρούς, εξειδικευμένο προσωπικό». Επισημαίνει ότι «στη συγχωνευμένη πλέον Χειρουργική – Μαιευτική παρατηρήθηκε το φαινόμενο να νοσηλεύονται εμπύρετα περιστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται στην Παθολογική και όχι μαζί με τους χειρουργημένους. Όσες υπεράνθρωπες προσπάθειες κι αν καταβάλλει το προσωπικό, δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει αν δεν παρθούν τώρα μέτρα για να ξεπεραστούν οι τεράστιες ελλείψεις».

Η ΤΕ Πιερίας «θεωρεί απαράδεκτο ένα νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού, να μην μπορεί να διασφαλίσει στις γυναίκες της Πιερίας το αυτονόητο, να μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια, απολαμβάνοντας υψηλές παροχές Υγείας, χωρίς να τις παραπέμπει σε άλλα νοσοκομεία κοντινότερων νομών, χωρίς να στρέφονται σε επιλογές ιδιωτικών κλινικών με βαρύ οικονομικό κόστος».

Απαιτεί:

  • Να λειτουργήσει άμεσα η Μαιευτική Κλινική του ΓΝΚ. Να πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που προηγούνται της γέννας.
  • Να λειτουργήσουν τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία και όλες οι κλινικές. Να πάψει να είναι το ΓΝΚ νοσοκομείο μιας νόσου.
  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως όλες οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες  στο ΓΝΚ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλο τον Νομό Πιερίας.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης όλου του προσωπικού.