Ας “σαρκώσουμε” την ιστορία μας!!!

349
Στο Ράδιο Ενημέρωση στους 92,2 fm, ο Θανάσης Μπίντας – καθηγητής πανεπιστημίου του Νίς της Σερβίας-, μου είπε για την διχόνοια που μοιάζει με το “σαράκι” που κατατρώει τις σάρκες του Ελληνισμού και ίσως να είναι το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο ελάττωμα της φυλής μας.
Με παραστατικό τρόπο, σχολίασε να αποφεύγουμε κάθε επαφή μαζί της, διότι όπου “θρονιάζεται”, τα αποτελέσματά της είναι καταστροφικά.
Ανέλυσε την διχόνοια, διότι σκεφτόμαστε με όρους αντιπαλότητας, ενώ στοιχείο της ταυτότητας του Έλληνα, (της ελληνικής κοσμοθεωρίας) είναι η απόλυτη προτεραιότητα της αναζήτησης του Αληθούς, του Δικαίου και της Ισοποπολιτείας.
Δυστυχώς δεν αντιληφθήκαμε ότι η ιστορία μας είναι πεδίο άντλησης χρηστικών διδάγματων.
Η κατανόηση αλλοτινών συγκρούσεων μας βοηθά να διαχειριστούμε τις σημερινές διχοστασίες μας.
Στη συνέχεια είπε, ότι γιγαντώνοντας υπέρμετρα τον εγωϊσμό, την ζηλοφθονία και την φιλαυτία, “πυροδοτεί” πολλές φορές αδελφοκτόνα πάθη και μίση, τα οποία κατέγραψε η ιστορία και μείωσαν, αμαύρωσαν λαμπρά κατορθώματα του Έθνους μας και έσυραν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην καταστροφή και στην υποτέλεια.
Κλείνοντας τονίσε ότι, υπέρτατο καθήκον όλων μας, είναι, να ξεριζώσουμε την αδελφοκτόνο εμφύλια διχόνοια μας, για να έχουμε τουλάχιστον την ελπίδα ότι θα επιβιώσουμε ως Ελλαδική κρατική υπόσταση.
Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αφού επικρατήσει η ιστορική νοημοσύνη και όχι η ιστορική δικαίωση.