Mαρέβα Μητσοτάκη: Στην εκκίνηση του 52ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

211

Έφτασε στον χώρο της εκκίνησης με λευκό πουκάμισο και χακί παντελόνι

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 ιστιοπλοϊκών σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» άνοιξε πανιά στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό το νησί της Άνδρου. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), που αποτελούν δύο από τους ιστορικότερους ομίλους της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

Tην εκκίνηση του Ιστιοπολοϊκού αγώνα, έκανε η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη καθώς και ο Γιώργος Μαυρωτάς. Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στον χώρο της εκκίνησης με λευκό πουκάμισο και χακί παντελόνι, ένα χρώμα που αγαπά ιδιαίτερα.

Η πρώτη διαδρομή του αγώνα είναι απόστασης 72 ναυτικών μιλίων και τα σκάφη θα τερματίσουν στη Χώρα της Άνδρου. Στις 31 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η παράκτια ιστιοδρομία «EurobankPrivateBankLuxembourg»Cup (10 ν.μ.), την οποία οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αφανούς Ναύτου και από τις ακτές του νησιού. Η τελευταία διαδρομή της διοργάνωσης είναι επίσης παράκτια (έως 30 ν.μ.) και θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Η «αυλαία» του αγώνα θα «πέσει» στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 2 Σεπτεμβρίου με την απονομή επάθλων. «Με χαρά τελειώνουμε τις τελευταίες προετοιμασίες για τον 52ο αγώνα της Άνδρου.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου αποτελεί τη δεύτερη μακροβιότερη διοργάνωση της χώρας σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, το 1967 διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους των ιστιοπλόων, τόσο για τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, όσο και για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στο κυκλαδίτικο νησί, το οποίο φημίζεται για τη ναυτοσύνη και τη φιλοξενία των κατοίκων του.

Παράλληλα με τις ιστιοπλοϊκές κούρσες θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να προβάλλουν την πλούσια κληρονομιά της Άνδρου.

Πηγή: protothema.gr