“Στις 20 Ιανουαρίου θα έχουμε Australian Open”

231

O πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, καθησύχασε πως δεν θα υπάρξει ακύρωση ή αναβολή του Australian Open, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά, στις 20 Ιανουαρίου.

Η Αυστραλία υπέστη μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, από τον πύρινο εφιάλτη, που εκτός από πολλά θύματα άφησε και τρομακτικές συνέπειες για το περιβάλλον. Πολλές πόλεις έχουν επηρεαστεί άμεσα από τις πυρκαγιές και μια απ’ αυτές είναι και η Μελβούρνη, η οποία τέτοια περίοδο φιλοξενεί το πρώτο Grand Slam της σεζόν. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για ακύρωση, αναβολή ή μεταφορά του αυστραλιανού major.

“Έχουμε τρια γήπεδα με οροφές, όπου μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα του αέρα και να έχουμε όλες τις ημέρες αγώνες. Θα έχουμε έλεγχο σε ζωντανό χρόνο για την ποιότητα του αέρα και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να έχουμε τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες και για τους φιλάθλους”, υπογράμμισε ο Tiley.

“Οι παίκτες κατανοούν πως οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται από εμάς. Θέλουν να αγωνιστούν και εμείς θα ανοίξουμε τις πόρτες για να το κάνουν από την 20ή Ιανουαρίου. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το ινστιτούτο καιρού και με τους ειδικούς, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παικτών, των εργαζομένων και των φιλάθλων. Θα υπάρχουν μετεωρολόγοι και ειδικοί επιστήμονες που θα μετρούν την ποιότητα του αέρα στο Melbourne Park, για να σιγουρέψουμε πως θα είμαστε συνεχώς πολύ καλά πληροφορημένοι, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τις αποφάσεις για το αν ένας αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι”, πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της αυστραλιανής ομοσπονδίας.

Το Australian Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου, στο Melbourne Park της Μελβούρνης. Ωστόσο, υπάρχουν και τα προκριματικά του τουρνουά, τα οποία θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, και ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε κλειστά γήπεδα.