22.5 C
Katerini
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
Αρχική Κατερίνη Απάντηση στη διαστρέβλωση-παραπληροφόρηση Πογιαρίδη και Κορδωνούλη για τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων...

Απάντηση στη διαστρέβλωση-παραπληροφόρηση Πογιαρίδη και Κορδωνούλη για τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας – Η αλήθεια δεν κρύβεται

10

Το κείμενο που δημοσιοποίησαν οι Πογιαρίδης Ηλίας, Κορδωνούλης Χρυσοβαλάντης  και λοιπά  πρώην μέλη της  διοίκησης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας στις 21/05/2026 αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια παραπλάνησης των μελών του Συλλόγου και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά αποκλειστικά τη δικαστική εκπροσώπηση του Συλλόγου ενώπιον του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 29/05/2026, σχετικά με την εκδίκαση της έφεσης που είχαν ασκήσει οι Πογιαρίδης και Κορδωνούλης κλπ  κατά της υπ’ αριθμ. 181/2025 απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Με την ανωτέρω δικαστική απόφαση ακυρώθηκε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Κιτιξή από μέλος του Συλλόγου, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης που αφορούσαν τη διαγραφή του.

Και αυτό συνέβη γιατί οι ίδιοι οι αντίδικοι απέκρυπταν επί μήνες ότι ήδη από τον Νοέμβριο του 2025 υπήρχε προσωρινή διαταγή  ΜΟΝΟΝ για περιορισμένη εκπροσώπηση του Συλλόγου στις εκκρεμείς δίκες ΠΑΡΟΛΟ που ζητούσαν γενική εκπροσώπηση αλλά απορρίφθηκε το αίτημα τους.

Αν είχαν ενημερώσει εγκαίρως και καθαρά για το τι ακριβώς προέβλεπε εκείνη η προσωρινή διαταγή, η δίκη της 21/05/2026 δεν θα χρειαζόταν καν να γίνει και ο Σύλλογος δεν θα επιβαρυνόταν με νέα δικαστικά έξοδα.

Αντί όμως να ενημερώσουν υπεύθυνα τα μέλη, επέλεξαν να κρατούν κρυφό το πραγματικό περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής και τώρα προσπαθούν να εμφανίσουν τη διαδικασία ως δήθεν «απόρριψη» της ομάδας μας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι:

ΔΕΝ εκδόθηκε καμία απόφαση επί της ουσίας της αίτησής μας.

Το Δικαστήριο απλώς έκρινε επί έδρας ότι, αφού προσκομίστηκε εκείνη τη στιγμή η προσωρινή διαταγή του Νοεμβρίου 2025, θεωρείται ότι καλύπτεται και η εκπροσώπηση στη δίκη της 29/05/2026 στο Εφετείο.

Άρα όσα διαδίδουν περί δήθεν «συντριπτικής απόρριψης» είναι απολύτως ψευδή και αποσκοπούν αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων και σύγχυσης στα μέλη του Συλλόγου.

Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα μιλούν για «νομιμότητα», είναι εκείνοι που:

  • άφησαν να εκδοθούν οι αποφάσεις 24/2026 και 25/2026 χωρίς να εξεταστούν επί της ουσίας οι υποθέσεις, επειδή δεν νομιμοποίησαν έγκαιρα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου στη δικάσιμο της 11/12/2025,
  • δεν επανέφεραν εγκαίρως τις υποθέσεις, όπως προβλέπουν οι ίδιες οι δικαστικές αποφάσεις,
  • διατυμπανίζουν εδώ και εβδομάδες ότι θα ζητήσουν αναβολή στην έφεση που ασκήσαν κατά της υπ’ αριθμ. 181/2025 απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που δικάζεται 29/05/2026,
  • και επιχειρούν να οδηγήσουν τον Σύλλογο σε εκλογές αποκλείοντας τον Κωνσταντίνο Κιτιξή και την ομάδα του, παρότι υπάρχει πρωτόδικη απόφαση που ακύρωσε τη διαγραφή του.

Το ερώτημα πλέον είναι ξεκάθαρο:

Γιατί φοβούνται τόσο πολύ να διεξαχθούν εκλογές με τη συμμετοχή όλων;

Γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκλείσουν μέλη που δικαιώθηκαν δικαστικά;

Γιατί επιλέγουν συνεχώς τις δικαστικές μεθοδεύσεις και την παραπληροφόρηση αντί για καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες;

Οι εργαζόμενοι του ΣΔΥΠ αξίζουν την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον Σύλλογο, τα χρήματα των μελών και τον τοπικό τύπο για προσωπική και παραταξιακή επιβίωση.

Η  Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πιερίας θα συνεχίσει να διεκδικεί:

  • νόμιμες και καθαρές διαδικασίες,
    • πραγματικά δημοκρατικές εκλογές χωρίς αποκλεισμούς,
    • διαφάνεια απέναντι στα μέλη,
    • και πλήρη σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις όταν αυτές δεν τους βολεύουν μόνο επικοινωνιακά.

Ο ΣΔΥΠ ανήκει στους εργαζόμενους και όχι σε μηχανισμούς παραπληροφόρησης.

 

Εκ της Γραμματείας

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πιερίας