Australian Open: Πάλεψε, αλλά λύγισε ο Τσιτσιπάς (highlights)

3

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν έτοιμος για μάχη και την έδωσε, ηττήθηκε όμως στις λεπτομέρειες από τον Tomas Machac και ολοκλήρωσε την παρουσία του στον 2ο γύρο του Australian Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.35) έχασε τους κρισιμότερους πόντους του παιχνιδιού και υπέστη την ήττα σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι με τον Tomas Machac (No.24), με 6-4, 3-6, 7-6 (5), 7-6 (5).

Είχε πει στις προχθεσινές του δηλώσεις ο Τσιτσιπάς ότι περίμενε μεγάλη μάχη απέναντι στον φορμαρισμένο Τσέχο τενίστα και, πράγματι, την έδωσε.

Το παιχνίδι ωστόσο δεν του βγήκε, ο Machac είχε την ουσία στις πιο κομβικές στιγμές και με δύο συνεχόμενα κερδισμένα tie-break, έφτασε στην πολύ σημαντική αυτή πρόκριση σε 3 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ οι δύο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι με οδηγό το σερβίς, όμως ο Τσιτσιπάς ήταν ο πρώτος που στραβοπάτησε, έχοντας ένα απρόσεκτο service game στο 9ο game. O Machac τον έκανε να το πληρώσει, σημείωσε το πρώτο break της αναμέτρησης, και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει και το σετ.

Κέρδισε και 4ο συνεχόμενο game o Τσέχος και προηγήθηκε με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά αυτό “αφύπνησε” τον Στέφανο, που από το επόμενο game ανέβασε την απόδοσή του και για τα επόμενα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Έκανε και τα πρώτα του break σ’ αυτό το σετ, στο 2ο (1-1) και στο 6ο game (4-2), για να πάρει τον έλεγχό του και να το κλείσει με love service game στο 6-3 – ενώ είχε τριπλή ευκαιρία για να το πάρει και νωρίτερα, στο 8ο game.

Το momentum έδειχνε να αλλάζει χέρια, αλλά ο Machac έδειξε σοβαρότητα και δεν παρασύρθηκε. Στο 3ο σετ και οι δύο παίκτες προστάτευσαν τα σερβίς τους κι έτσι δεν είχαμε break point, παρότι πολλά games πέρασαν από ισοπαλίες. Στο tie-break o Machac κατόρθωσε να κερδίσει όλους τους πόντους στο σερβίς του κι έτσι το ένα mini-break που έκανε ακριβώς στη μέση, για το 4-2, στάθηκε αρκετό για να του δώσει και το σετ.

Το 4ο σετ θύμισε κάτι από το 2ο, καθώς ο Machac προηγήθηκε με break νωρίς για το 2-0 και ο Τσιτσιπάς απάντησε, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια ο πρωταθλητής μας πίεσε, είχε και χαμένο break point στο 6ο game, δεν μπόρεσε όμως να πάρει το break που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού.

Έτσι, ο Machac έστειλε ένα ακόμα σετ σε tie-break. Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς πήρε ένα μικρό προβάδισμα από νωρίς και το κράτησε μέχρι το 5-4. Ο Machac κέρδισε 2 συνεχόμενους πόντους στο σερβίς του, στον δεύτερο ο Στέφανος έχασε τη βασική γραμμή για πάρα πολύ λίγο, με αποτέλεσμα να φτάσει στο match point. Κάτω από μεγάλη πίεση, ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε 1ο σερβίς, ενώ αργότερα υπέπεσε και σε αβίαστο λάθος με το forehand, χάνοντας έτσι άδοξα ένα ματς στο οποίο πάλεψε και στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Είχε και κάποια προβλήματα σήμερα ο Τσιτσιπάς, που κάλεσε τον φυσιοθεραπευτή δύο φορές στο γήπεδο. Την πρώτη, όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας του, ήταν για το μετατάρσιο στο αριστερό του πόδι πολύ νωρίς στο ματς, ενώ τη δεύτερη ήταν στις αρχές του 4ου σετ, όταν είχε μια πτώση στο court και χρειάστηκε να ελέγξει το δεξί του γόνατο – ευτυχώς φάνηκε να τον τρόμαξε περισσότερο, αφού αργότερα συνέχισε χωρίς κάποιον εμφανή περιορισμό.

Για τον Machac, αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη, καθώς την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην Αδελαΐδα και έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη χρονιά.

Στον 3ο γύρο της Μελβούρνης θα αναμετρηθεί με το Νο.5 του ταμπλό, τον Lorenzo Musetti, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 6-3, 6-3, 6-4.