Qatar Open: H Swiatek απέκλεισε τη Σάκκαρη και μπήκε στον τελικό (videos)

Η Iga Swiatek κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα της τη Μαρία Σάκκαρη και προκρίθηκε στον τελικό του Qatar Open της Ντόχα.

399

Στην 4η της προσπάθεια και μετά από 3 αναμετρήσεις της περσινής σεζόν στις οποίες δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ούτε σετ απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη, η Iga Swiatek κέρδισε την Ελληνίδα παίκτρια με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του πρώτου WTA 1000 τουρνουά της σεζόν στην Ντόχα.

Παρότι προηγήθηκε με break και στα δυο σετ, η Σάκκαρη δεν ήταν στη μέρα της και έκανε πολλά λάθη, δίνοντας γενικά πολλές ευκαιρίες στη Swiatek, που με τη σειρά της είχε μερικά εξαιρετικά διαστήματα στο ματς.

Η 20χρονη Πολωνή κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games στο 1ο σετ, στο οποίο ανέτρεψε το 1-3 και έφτασε στο 6-4, κάνοντας 2 break στο σερβίς της Σάκκαρη.

Στο 2ο σετ η 26χρονη Ελληνίδα είχε προηγηθεί με 2-0 και η Swiatek την ισοφάρισε αμέσως στο 2-2. Η Μαρία πήρε νέο προβάδισμα με break για το 3-2, αλλά ούτε τότε σέρβιρε καλά και με νέο break back η Swiatek έκανε το 3-3.

Η Πολωνή κράτησε και το σερβίς της σε ένα κρίσιμο game για το 4-3 και με δεύτερο διαδοχικό break πέρασε μπροστά με 5-3, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη στο 9ο game. H Σάκκαρη προηγήθηκε με 0-30 σ’ αυτό το game, όμως έκανε πολλά λάθη στη συνέχεια και η Swiatek με 4 συνεχόμενους πόντους ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Για τη Σάκκαρη ήταν μια ακόμα πολύ καλή εβδομάδα, όμως η πορεία της σταματάει εδώ, λίγο πριν τον τελικό, στο πολύ δυνατό 1000άρι της Ντόχα. Η πρόκριση της Swiatek στον τελικό θα ρίξει την Ελληνίδα παίκτρια μια θέση, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Swiatek έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.6 (από το Νο.8) και αν κερδίσει το τρόπαιο θα επιστρέψει στο Νο.4, ισοφαρίζοντας το career high της. Θα αντιμετωπίσει αύριο, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (NovaSports 6HD) την Anett Kontaveit, που διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της μετά από την Αγία Πετρούπολη και 6ο τίτλο της στους 7 τελευταίους μήνες!

Η 26χρονη Εσθονή έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.5 του κόσμου για 1η φορά και αν κατακτήσει το τρόπαιο θα σκαρφαλώσει στο Νο.3 του κόσμου!