27.9 C
Katerini
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2026
Αρχική Κατερίνη 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης: οι δράσεις του Ομίλου Αγγλικής Γλώσσας του γυμνασίου

3ο Γυμνάσιο Κατερίνης: οι δράσεις του Ομίλου Αγγλικής Γλώσσας του γυμνασίου

12

Ο Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας συνέχισε δυναμικά  τις δράσεις του για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό του αγγλόφωνου κόσμου. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Τζελίνη Μαρίας, υπεύθυνης του ομίλου, και Πουλιάκη Ευγενίας, συμμετέχουσας, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ένα δημιουργικό και πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ενίσχυσε τόσο τις γλωσσικές όσο και τις κοινωνικές και πολιτισμικές τους δεξιότητες.

Μέσα από δημιουργικές και διαδραστικές δραστηριότητες, τα μέλη του Ομίλου καλλιέργησαν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στην αγγλική γλώσσα, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους και ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συμμετείχαν σε συζητήσεις, παρουσιάσεις και ομαδικές εργασίες, αξιοποιώντας αυθεντικό εκπαιδευτικό υλικό και σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λογοτεχνία, καθώς ο Όμιλος λειτούργησε και ως reading club. Οι μαθητές προσέγγισαν συγκριτικά τη θέση της γυναίκας στην Ελισαβετιανή εποχή και στα ομηρικά έπη, την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια», αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαχρονική επιρροή του Ομήρου στο έργο του William Shakespeare. Η σύνδεση αυτή αποτέλεσε αφορμή για γόνιμο διάλογο, προβληματισμό και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Οι δράσεις του Ομίλου δεν περιορίστηκαν μόνο στη θεωρητική προσέγγιση της λογοτεχνίας, αλλά επεκτάθηκαν και σε βιωματικές δραστηριότητες, όπως δραματοποιήσεις, παιχνίδια ρόλων και δημιουργική γραφή. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα σε αυθεντικά επικοινωνιακά πλαίσια, αναπτύσσοντας τη συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Ομίλου δραματοποίησαν το Σονέτο 18 του Shakespeare, δημιουργώντας ένα σύντομο θεατρικό έργο τριών πράξεων με τη συνδρομή σύγχρονων εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Επιπλέον, παρουσίασαν τη δραματοποίηση της τελικής σκηνής από τον «Οθέλλο», προσφέροντας μια ιδιαίτερα δημιουργική και εκφραστική ερμηνεία του έργου.

Η ετήσια δραστηριότητα του Ομίλου παρουσιάστηκε από την κ. Τζελίνη και τους συμμετέχοντες μαθητές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου στις 25/5/2026, παρουσία της Συμβούλου Αγγλικής Γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας κας Χάνδρου Κυριακής, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, μαθητών της ΣΤ τάξης και εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης που υλοποιούσαν πρόγραμμα Μετάβασης. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργικότητα, την ομαδική δουλειά και την πρόοδο των μελών του Ομίλου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επιβεβαιώνοντας τη σημασία τέτοιων καινοτόμων δράσεων για τη σχολική κοινότητα.

Ο Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης Book Lovers έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας ζωντανός πυρήνας μάθησης, συνεργασίας και πολιτισμικής καλλιέργειας, ενισχύοντας την αγάπη των μαθητών για τη γλώσσα και ανοίγοντας νέους ορίζοντες γνώσης, έκφρασης και δημιουργίας.