Η Jasmine Paolini έκανε ό,τι μπορούσε στον τελικό και της έβαλε αρκετά δύσκολα, η Iga Swiatek όμως είναι ασταμάτητη αυτή την περίοδο και επικράτησε της Ιταλίδας με 7-5, 6-4, για να κάνει δικό της και το Σινσινάτι.
Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-3 η 24χρονη Πολωνή, που κέρδισε όμως τα 5 επόμενα games και αποκατέστησε την τάξη. Η Paolini αντιστάθηκε και ισοφάρισε σε 5-5, σβήνοντας και set point στο 10ο game, όμως η Swiatek έκανε νέο break στο 11ο game και τελικά πήρε το σετ με 7-5.
Just @iga_swiatek things ™️#CincyTennis pic.twitter.com/GMqNhOEsif
— wta (@WTA) August 18, 2025
Και στο 2ο σετ έβγαλε σθεναρή αντίσταση η Paolini, η οποία επέστρεψε 2 φορές από break πίσω. Η Swiatek έκανε και 3ο break και πέρασε ξανά μπροστά στο 4-3, με την Paolini να έχει διπλή ευκαιρία για το 4-4 στο επόμενο game.
We see it but we don’t believe it 🤯@JasminePaolini | #CincyTennis pic.twitter.com/SccKYsTUb1
— wta (@WTA) August 18, 2025
Αυτή τη φορά η Swiatek της αρνήθηκε το break, πήρε 4 σερί πόντους μετά το 15-40 και έκανε το 5-3. Χωρίς ίχνος πίεσης και άγχους, η Πολωνή έκλεισε το ματς στο σερβίς της στο 10ο game και “κλείδωσε” την 1η κούπα της στο Σινσινάτι.
Sealed with an ace 💫
The moment @iga_swiatek secured the 2025 Cincinnati Open title 🏆#CincyTennis pic.twitter.com/CkgLgtb8Gc
— wta (@WTA) August 19, 2025
Δεν έκανε καλό πρώτο εξάμηνο το 2025 η Swiatek, η οποία όμως έχει βρει τον εαυτό της και έχει κερδίσει 2 μεγάλους τίτλους αυτό το καλοκαίρι, το Wimbledon και το Σινσινάτι, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Bad Homburg λίγο πριν το Wimbledon.
Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος της σε 1000άρι (11-2) και ο 24ος συνολικά στην καριέρα της (24-5).
Θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πλέον πλησιάζει στους 500 μόλις βαθμούς την Aryna Sabalenka στο Race, που σημαίνει ότι μπορεί να απέχει ακόμα πολύ από το Νο.1 (περίπου 3.300 βαθμούς), αλλά έχει πολύ καλές πιθανότητες να διεκδικήσει το Year-end No.1.
Adding to the collection 🏆@iga_swiatek | #CincyTennis pic.twitter.com/6igYo1P2lB— wta (@WTA) August 19, 2025














