Τουλάχιστον 203 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το αεροσκάφος της Air India που συνετρίβη στην Ινδία, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι 242 επιβάτες είναι νεκροί, σύμφωνα με το Reuters.
Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 204 πτώματα έχουν ανασυρθεί από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να περιλαμβάνει και όσους από τους επιβάτες πέθαναν στο έδαφος από την πρόσκρουση, ανέφερε.
Σύμφωνα επίσης με το BBC ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν 41 τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται.
Από την πτήση με τους 242 επιβαίνοντες την Πέμπτη (12/6) «δεν φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε νωρίτερα στο Associated Press ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης Αχμενταμπάντ.
O ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και πολίτες, που βρίσκονταν εντός του ξενώνα ιατρικής σχολής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.
Ανακοίνωση της ομοσπονδίας πανινδικών ιατρικών συλλόγων γράφει πως 50 με 60 φοιτητές ιατρικής μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πέντε φοιτητές αγνοούνται.
Για «πολλούς νεκρούς» από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αχμενταμπάντ είχε κάνει λόγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Ινδίας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρμόδια υπηρεσία, στο αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο επέβαιναν 242 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο πιλότοι και 10μελές πλήρωμα.
Οι 169 εκ των επιβαινόντων είναι Ινδοί υπήκοοι ενώ άλλοι 53 Βρετανοί.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν και επτά υπήκοοι Πορτογαλίας και ένας Καναδός.

(AP Photo/Ajit Solanki)
Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των ινδικών αρχών, ο πιλότος είχε εμπειρία 8.200 ωρών πτήσης ενώ ο συγκυβερνήτης του ήταν επίσης πολύ έμπειρος, με 1.100 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Ανώτερος αστυνομικός στην Αχμενταμπάντ είπε με τη σειρά του στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε έναν ξενώνα γιατρών.














