Λέσχη Καράτε Budokan dojo Κατερίνης – Εξαιρετικές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

146

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Γυναικών και U21, οι καρατέκα της Λέσχης Καράτε Budokan Dojo Κατερίνης.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη 6 και 7 Ιουλίου στον Γέρακα Αττικής και οι τέσσερις καρατέκα της Λέσχης Budokan Dojo, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Βασίλης Σταυριανίδη, κατάφεραν να αποσπάσουν στις κατηγορίες τους, τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δύο χάλκινα)

Ο Σύλλογος κατατάχθηκε στην 13η θέση, μεταξύ 109 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Καταπληκτική ήταν σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά η Μαριάντα Ζαμαντζά, η οποία κατέκτησε το χρυσό, νικώντας στους 4 αγώνες με συνολικό σκορ 16 -0 και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της στην κατηγορία των -59 κιλών Kumite Νέων Γυναικών!

Ο επίσης καταπληκτικός Παναγιώτης Σαμαράς, νίκησε 3 αγώνες, χάνοντας με “επεισοδιακό” τρόπο, τον ημιτελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία -57 κιλών kumite Εφήβων.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Καλλιόπη Μαυρίδου, η οποία αν και ξεκίνησε αργά την προετοιμασία, αφού ήταν επιφορτισμένη με τις πανελλήνιες εξετάσεις, έδειξε ότι παραμένει μια σταθερή δύναμη στην κατηγορία της (kumite -55 κιλά, U21).

Ο Γιώργος Τρουμπούκης δεν κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο, είχε όμως μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην κατηγορία Kumite -63 κιλά Εφήβων.

«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών μας, καθώς και από το αποτέλεσμα. Τα τρία μετάλλια σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου, δείχνουν τη δυναμική των αθλητών, καθώς και της δουλειάς που γίνεται στο Σύλλογό μας. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι αθλητές μας, πέρα από την αγωνιστικότητά τους στο τατάμι, δείχνουν και το ήθος τους» δήλωσε ο προπονητής τους Βασίλης Σταυριανίδης.

Επόμενος στόχος για την Μαριάντα Ζαμαντζά και τον Παναγιώτη Σαμαρά, είναι το Μεσογειακό πρωτάθλημα καράτε που θα διεξαχθεί στη Σαρδηνία 20-22 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την «τελική πρόβα» για την Μαριάντα Ζαμαντζά, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται 9 με 13 Οκτωβρίου στην Βενετία.