53ο Φεστιβάλ Ολύμπου | Μουσείο Μακρυγιάλου | Απόψε ξενάγηση-ομιλία-μουσική στις αρχαιολογικές ομιλίες

260

Υλοποιώντας και φέτος το θεσμό των δρώμενων «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία» όπου οι εισηγητές γνωστοποιούν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη, καθώς και ιστορικές αναφορές του Μακεδονικού ορίζοντα, απόψε Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, η κεντρική ομιλία θα έχει ως θεματολόγιο «Γη Μακεδονίς. όρος Μακεδονικόν».

Το θέμα της εκδήλωσης που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο του Μακρυγιάλου, θα αναπτύξει ο Γιάννης Τζιφόπουλος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και επιγραφικής.

Πριν την ομιλία η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μία ώρα νωρίτερα, στις 8:30 μ μ,  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί  στην κυρίως έκθεση της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Αθηνά  Αθανασιάδου και Κωνσταντίνο Νούλα.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με   μουσικά ακούσματα από το  Ανδρικό Σύνολο “Canto Καντάδα” της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου “Canto Olympus”.

Μαέστρος είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Παίζουν και τραγουδούν: Ακορντεόν: Κοεμτζής Χρήστος, Κιθάρα: Λαλίδης Στέργιος, Μπίτσης Χρήστος, Νταγλιούδης Αντώνης , Κρουστά: Παπαθανασίου Σωτήρης, Μπαγλαμά: Γιαγκούσης Τάσος, Μπουζούκι: Γιαννίκης Ιωάννης, Καραλής Νίκος, Πιάνο: Καρυοφυλλίδης Μιχάλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.