Επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης και του Ευρωπαίου Επιτρόπου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις της Fulgor και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

113

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Thierry Breton είχε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια η κα Μάνη επισκέφτηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο  δύο μεγάλες εταιρείες, την «Hellenic Cables» του Ομίλου Στασινόπουλου και την «Onex Elefsis Shipyards».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρατηγικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, και της στρατηγικής σημασίας της ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας, τόσο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.  Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερα θετικό πρόσημο και έκλεισε με την συζήτηση για πιθανές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στους βασικούς αυτούς κλάδους της οικονομίας, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ένωσης.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν, αναδεικνύει τη σημασία της στρατηγικής της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ναυπηγείων.

Ως Υπουργείο Ανάπτυξης, ως Ελληνική Κυβέρνηση, η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα προς τη στήριξη των επιχειρήσεων και την αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας, διασφαλίζοντας ένα φωτεινό και βιώσιμο μέλλον για τους πολίτες, αλλά και τα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης».