Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: «Άνοιξε πανιά» η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας (φωτο)

109

Με το εργαστήριο έναρξης, με ενθουσιώδη ανταπόκριση και χαρούμενη διάθεση από όλους και κυρίως με πρωταγωνιστές τα παιδιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης άνοιξε σήμερα την αυλαία της για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους της, προκειμένου να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχαρίστησε τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τους εθελοντές για την συμβολή τους, έκανε μία συνοπτική αναφορά στους σταθμούς που θα έχει έως τις 06 Σεπτεμβρίου, αυτό το «υπέροχο ταξίδι ανάγνωσης και δημιουργικότητας».

Παράλληλα, αναφερόμενη σε στοιχεία και πληροφορίες για την ταυτότητα του προγράμματος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, η βιβλιοθήκη μας,  μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών μετατρέπεται σε κυψέλη εξερεύνησης και δημιουργικότητας. Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε».

Στη διάρκεια του εργαστηρίου έναρξης διανεμήθηκε στα παιδιά το σημειωματάριο της γνώσης, στο οποίο σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα καταγράφουν τις πολύτιμες εμπειρίες τους.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.  Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες του δικτύου συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.