«ΛΥΡΕΣ ΛΑΛΟΥΝ» | Σήμερα (Δευτέρα) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης & ώρα 20:30

Από τον Σύλλογο Μουσικοφίλων Πιερίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» σε συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Πολιτισμού &Τουρισμού Δ. Κατερίνης

83

Ένα πολυποίκιλο μουσικό πρόγραμμα με οργανικούς σκοπούς, τραγούδια, καθώς και νεότερες συνθέσεις με επίκεντρο λύρες της Πόλης, της Θράκης, του Πόντου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων παρουσιάζει ο Σύλλογος Μουσικοφίλων Πιερίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», σε συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης.

Ο λόγος για  τη συναυλία με τίτλο: «Λύρες Λαλούν» με την ορχήστρα του Συλλόγου αποτελούμενη από μαθητές των οργάνων (βιολί, κανονάκι, πολίτικο λαούτο, πολίτικη λύρα, παραδοσιακά κρουστά)  καθώς και τα χορωδιακά τμήματα (παιδικό και ενηλίκων), η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Από τους Ταταυλιανούς χορούς της Πόλης, τις δοξαριές της Θρακιώτικης και τους ρυθμούς της Ποντιακής λύρας έως τα ακούσματα της Κρήτης και της Καρπάθου, αλλά και στο πανέμορφο «Όνειρο της Υοκάστης» του Ross Daly, η ορχήστρα και οι χορωδίες θα προσπαθήσουν «να αγκαλιάσουν» τα μοναδικά ηχοχρώματα της κάθε λύρας.

Συμμετέχουν με τις λύρες τους:

Παντελής Αγκιστριώτης (Πόλης και Κρήτης)

Βασίλης Μαυρομουστακίδης (Πόντου)

Πανορμίτης Μπούμπας (Δωδεκαννήσων)

Σαλονικιά Τσαντσάνη (Θράκης)

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Κουνατίδης

Συμμετέχουν, δίνοντας το χορευτικό τους τόνο, οι Χοροστάτες Κατερίνης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.