Η Κατερίνη τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία

14 Ιουνίου 2024

93

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε τον Μάιο του 2014 – εδώ και 20 έτη – , από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.  Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης, για τον αλτρουισμό που επιδεικνύει προσφέροντας τακτικά δυο αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα του, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στον άγνωστο συνάνθρωπο ελπίδα και προοπτική επιβίωσης.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι :

« 20 χρόνια προσφοράς.  Σας ευχαριστούμε Αιμοδότες.»

Ακολουθώντας το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Υ., του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και όλων των Αιμοδοσιών της χώρας, τονίζουμε το σημαντικό ρόλο της εθελοντικής προσφοράς αίματος μιας συνειδητής πράξης ανεκτίμητης αξίας, απαραίτητης για την επιβίωση του συνανθρώπου που πάσχει.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που εδώ και πολλά χρόνια επιδεικνύουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και βαθιάς ενσυναίσθησης παρά τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας τους.

Η 20η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει έως τώρα και να οραματιστούμε ένα μέλλον όπου η διαρκής επάρκεια αίματος θα είναι δεδομένη.  Στόχος μας είναι η κάλυψη του 100% των αναγκών μας με αίμα από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και όχι από αιμοδότες του συγγενικού περιβάλλοντος .

Εκπροσωπώντας όλο το προσωπικό της Αιμοδοσίας θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτή τη σημαντική προσφορά σας, για την άμεση ανταπόκρισή σας στις κλήσεις μας ιδιαίτερα σε περιόδους έλλειψης αίματος όπως οι θερινοί μήνες και για την ακούραστη  συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης (10.00-13.00) για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη  και να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

20 χρόνια προσφοράς, σας ευχαριστούμε Αιμοδότες.

Σας περιμένουμε με χαρά.

 

Η Διευθύντρια Αιμοδοσίας

Σνεζάνα Φιλίπποβιτς