Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: O Εμμανουήλ Καραλής κατακτά το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5, 87μ

Ο Εμανουήλ Καραλής προσπάθησε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά στάθηκε άτυχος και πλέον οι βλέψεις του είναι στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

623

Ένα από τα καλύτερα άλματα της καριέρας του έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη, κάτι που του εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο, σημειώνοντας άλμα στα 5,87 μ, τέσσερα εκατοστά χαμηλότερα από το πανελλήνιο ρεκόρ.

 Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν σε τρομερή βραδιά κάνοντας ατομικό ρεκόρ, προσπάθησε να καταρρίψει και το πανελλήνιο ρεκόρ που είναι στα 5,91 μ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αθλητή που σημείωσε πέρυσι παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ανδρών, τον Σουηδό, Άρμαντ Ντουμπλάντις. Ο Σουηδός πήρε το χρυσό με άλμα στα 6,10 μ ( το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 6,24μ).

Ο Έλληνας αθλητής του επί κοντώ έφερε το τρίτο μετάλλιο από τη Ρώμη μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη.  Ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής του επί κοντώ προσπάθησε να περάσει το εμπόδιο με άλμα στα 6,02 μ.

Τον Ιούλιο του 2021 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23 ετών στο Ταλίν της Εσθονίας, με επίδοση 5,65 μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: O Εμμανουήλ Καραλής κατακτά το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5, 87μ
 Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στη Ρώμη/ Φωτ.: Eurokinissi

Πέρυσι τον Μάρτιο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, με άλμα στα 5,80 μ. Το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.