Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας – Συλλυπητήριο Μήνυμα

119
στα εγκαίνια του Συλλόγου

Σήμερα αποχαιρετούμε τον Πνευματικό μας Πατέρα, πρώην Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κκ Αγαθόνικο. Μία σημαίνουσα πνευματική μορφή για τον τόπο και τη χώρα μας. Ως καλός ποιμένας υπηρέτησε με αγάπη, στοργή και πνευματική στήριξη το λαό της Πιερίας και υπήρξε φωτεινό παράδειγμα κοσμώντας την ιεροσύνη στο πανελλήνιο.

Με την πολυσχιδή δράση του ανέδειξε τον πνευματικό και κοινωνικό ρόλο της εκκλησίας, και στάθηκε προσωπικά δίπλα σε όλους όσους είχαν κάθε μορφής ανάγκη με πατρικό ενδιαφέρον. Αγαπητός σε όλους, έφερε τους νέους πιο κοντά στην εκκλησία και την αρετή δίνοντας πάντα ο ίδιος το παράδειγμα, ενώ στήριξε και τίμησε τους γέροντες και τις γερόντισσες, εξασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε όλους τους απόμαχους της ζωής.

στα εγκαίνια του Συλλόγου

Από την ίδρυση και επί σειρά ετών, υπήρξε από τους πρωτεργάτες και στυλοβάτες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, τα μέλη του οποίου τον ανακήρυξαν με ευγνωμοσύνη, ως Επίτιμο Πρόεδρο και παντοτινό μέλος της οικογένειάς τους.

Με την πίστη και την ευχή ότι η πατρική του αγάπη θα μας συντροφεύει από το Ουράνιο Βασίλειο, δεν αισθανόμαστε ότι αποχωριζόμαστε ένα δικό μας άνθρωπο, αλλά ότι η ψυχή του, γαλήνια και δικαιωμένη θα κοσμεί την αιώνια ζωή και όπως έκανε πάντα, θα διακονεί υπέρ ημών από εκεί που θα βρίσκεται.

Αγαπητέ πατέρα, Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Καπετανάκης