Ο Αντιδήμ. Αθλητισμού Γιώργος Κοκαβίδης στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της αθλητικής κοινότητας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης

102

Στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της αθλητικής κοινότητας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που διοργανώθηκε χτες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου  Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Κοκαβίδης.

Η ανανέωση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους και η ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση, προκειμένου να ανατραπούν οι αρνητικοί δείκτες της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την άθληση του γενικού πληθυσμού τέθηκαν – μεταξύ άλλων – στο επίκεντρο της Συνδιάσκεψης.

Όπως επισημάνθηκε, η απογοητευτική ευρωπαϊκή κατάταξη της χώρας μας σχετικά με την άσκηση του γενικού πληθυσμού (μόλις ένας/μία στους τρεις Έλληνες/ίδες αθλούνται) απαιτεί την άμεση δραστηριοποίηση όλων -αθλητική κοινότητα, φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση- για την αναστροφή της απογοητευτικής εικόνας.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους, συμμετείχαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, αντιπεριφερειάρχες, Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, αθλητικές ομοσπονδίες και διοικήσεις Εθνικών και Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων από ολόκληρη τη χώρα.

«Στόχος μας είναι ο Αθλητισμός  να ενταχθεί στην καθημερινότητα του δημότη. Στον Δήμο Κατερίνης και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδίωξή μας είναι να φέρουμε στο προσκήνιο την Άθληση για Όλους. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση συστηματικά» σημειώνει σε δήλωσή του, ο κος Κοκαβίδης, ο οποίος στη διάρκεια της συνδιάσκεψης αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, με Ολυμπιονίκες, στελέχη της αθλητικής κοινότητας κ.ά.