Το Υπουργείο Τουρισμού υποδέχεται και συγχαίρει την Π.Ε. Πιερίας, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και τον ΠΟΤΑΠ

71

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεση «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, αντιπροσωπεία από τους τρεις συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έγιναν δεκτοί στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και η  Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2024, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ. κ. Γιώργο Καραλή και τον Διευθυντή του Οργανισμού και Ειδικό Συνεργάτη του Μητροπολίτη Κίτρους, κ. Βασίλειο Δήμου.

Οι δύο κυρίες που ηγούνται της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας, εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήρια για τις πολλαπλές και άκρως παραγωγικές πρωτοβουλίες που υλοποιούν στην Πιερία η Αντιπεριφερειάρχης, κα Σοφία Μαυρίδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς καθώς και στον δυναμισμό που αποπνέει τελευταία ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), επιβραβεύοντας το Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και  τους συνεργαζόμενους φορείς. Άλλωστε η κ. Γκερέκου γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα που συνάδουν με τα δρώμενα σε επίπεδο Πιερίας λόγω των πολλών παραγωγικών προτάσεων και επισκέψεων της στο νομό μας.

Η κα Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε επίσης για τις δράσεις του υλοποιεί ο ΠΟΤΑΠ, εκθειάζοντας παράλληλα τις ενέργειες μετεξέλιξης του ΠΟΤΑΠ σε Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης του  Προορισμού με την διεθνή ορολογία (DMMO-Destination Management Organization). Τόσο η Υπουργός Τουρισμού, όσο και η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. συνεχάρησαν επιπρόσθετα την αντιπροσωπεία των Πιεριέων για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, τονίζοντας ιδιαίτερα την πραγμάτωση και την ανάδειξη σε κάθε γωνιά του νομού όλων των μορφών των τουριστικών προϊόντων, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια για την ανέλιξη του Μακεδονικού τόπου, με την κα Γκερέκου να εστιάζει στην πρότασή της και τις ενέργειΕς για την πραγματοποίηση ενός διεθνούς πολυθεματικού  συνεδρίου με αναφορά τον Όλυμπο.

Από την πλευρά τους, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Σοφία Μαυρίδου, και οι κ.κ.  Καραλής και Δήμου, γνωστοποίησαν το περίγραμμα των επόμενων δημιουργικών κινήσεων και επιλογών με απώτερο στόχο την καταξίωση της Πιερίας στον τουριστικό ορίζοντα, πάντα με παράλληλη συμβολή στην οικονομική ωφελιμότητα πολιτών και επιχειρήσεων.