Η Υφυπουργός Ανάπτυξης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Κατερίνη

96

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, όπου η κα Μάνη, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό της Θείας Αναλήψεως, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Η Υφυπουργός, στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζοντας τον σεβασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Σε δήλωσή της μετά το πέρας των εκδηλώσεων, η Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα μνήμης ενός από τα πιο τραγικά κεφάλαια του Ελληνισμού,  μας υπενθυμίζει τη σημασία της διατήρησης της μνήμης των ιστορικών μας τραυμάτων, της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με σφαγές, εκτοπισμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες και τη σημασία της διεθνούς αναγνώρισής της. Ημέρα μνήμης, θλίψης και τιμής στα αδικοχαμένα θύματα, αλλά και μήνυμα να μην επαναληφθούν τέτοιες θηριωδίες.

Η σημερινή ημέρα όμως, μας θυμίζει και τη λαμπρή ιστορία του Πόντου, τα φωτεινά κέντρα παιδείας, την οικονομική άνθηση, το φιλοπρόοδο πνεύμα των Ποντίων, οι οποίοι κατάφεραν να ακτινοβολούν και με την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά τους να συμβάλλουν καθοριστικά στον πολιτισμό αλλά και στην οικονομική πρόοδο της πατρίδας μας.

Χρέος όλων μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν λησμονούμε, διεκδικούμε!»