Εστία Πιερίδων Μουσών : Κοντσέρτο με Πιάνο και Κρουστά

312

Καταχειροκροτήθηκαν οι καλλιτέχνιδες Φανή Παπαντωνίου και Εκατερίνα Ελενίδη Korchilava, στο κοντσέρτο που παρουσίασαν το Σάββατο βράδυ στην “Εκάβη”.

Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κατερίνης και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Σε μια πολύπλευρη συμπόρευση πιάνου και κρουστών, οι καλλιτέχνιδες εναλλάσσονταν με κομμάτια σε πιάνο με δύο χέρια, πιάνο με τέσσερα χέρια και πιάνο με κρουστά.

Πλούσιες μελωδίες, με κορυφώσεις και υφέσεις, με δεξιοτεχνικά περάσματα, με δυναμισμό και αντιθέσεις, το παραδοσιακό εναρμονίστηκε άριστα με την επαναστατικότητα του Piazzola.

Η Εκατερίνα Ελενίδη Karchilava, γεννημένη στη Δημοκρατία της Γεωργίας, είναι πτυχιούχος πιάνου με ειδικότητα “καθηγήτρια παιδαγωγικής πιάνου”, διπλωματούχος πιάνου “Άριστα” από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης με καθηγήτρια την Ζαβράνοβα Παλίνα κι έχει εξειδίκευση στη μουσική “συνοδεία” . Από τα ιδρυτικά μέλη της πολυτονικής ορχήστρας Κατερίνης, με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι τακτική συνεργάτιδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

H Φανή Παπαντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Από 4,5 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο, παρακολούθησε σεμινάρια με διεθνούς φήμης καθηγητές σε Αυστρία και Γερμανία και τελείωσε τις σπουδές της με καθηγητή τον Ευθύμιο Μαυρίδη.

Είναι κάτοχος πτυχίου ωδικής, αρμονίας, πιάνου και κλασικών κρουστών. Έχει συμμετάσχει στις ορχήστρες των Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπανού, Μάριου Φραγκούλη, Λίζας Ξανθοπούλου, Κάρολου Τρικαλίδη, ενώ έχει συμμετάσχει στο UNDERGROUND φεστιβάλ της κρατικής ορχήστρας Θεσ/νίκης.

Τη βραδιά παρουσίασε η Ιωάννα Ηλιάδου, έφορος παραδοσιακού υλικού και ιματισμού της Ε.Π.Μ.