Στην «Μακεδονική εκστρατεία» ο Πρωθυπουργός – Περιοδεία σε Λιτόχωρο και Κατερίνη

108
Φωτό Αρχείου Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνη 10/06/2023

Το βάρος της στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου υπάρχει πίεση από μικρά κόμματα της δεξιάς ρίχνει το βάρος της η Νέα Δημοκρατία ενόψει ευρωεκλογών, με τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάζει την πολιτική εκστρατεία για την κατάληψη και τον έλεγχο της Μακεδονίας.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για την Πιερία και συγκεκριμένα θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο και στη συνέχεια την Κατερίνη, ακολουθεί η Πέλλα και Ημαθία την Παρασκευή ενώ και την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη τη Δυτική Μακεδονία.

Όλα αυτά την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική σύγκρουση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η Ελληνική Λύση φλερτάρει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με ένα διψήφιο ποσοστό.

Το έδαφος στη Βόρεια Ελλάδα προετοιμάζει ήδη εδώ και ημέρες ο Νίκος Δένδιας ως συντονιστής στην Κεντρική Μακεδονία του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τα τελευταία 24ωρα το Κιλκίς αλλά και την Κατερίνη. Υπενθυμίζεται πως η Πιερία ήταν μία από τις περιφέρειες, στις οποίες στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες συγκέντρωσαν συνολικά σχεδόν ένα 20%.

Πέρα από την Μακεδονία όμως ο Πρωθυπουργός θα οργώσει και τις 13 Περιφέρειες μέχρι τις 9 Ιουνίου. Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στα Βριλήσσια ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ άλλων η Κρήτη και η Ήπειρος.

«Στοίχημα η πολιτική σταθερότητα»

Ο Πρωθυπουργός θα κρατήσει πολύ ψηλά στις τοποθετήσεις το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας για την παραγωγική συνέχεια στη χώρα με το σκεπτικό πως η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές και πως όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις 10 Ιουνίου, την επομένη των εκλογών, τόσο πιο εύκολο θα είναι την επόμενη μέρα να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει για το πραγματικό αντικείμενο και για την ουσία των ευρωεκλογών, για το αν θα υπάρξει ένα επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα δημιουργηθεί ή όχι ένα Κοινό Αμυντικό Ταμείο για να χρηματοδοτήσει κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, σε μία εποχή μεγάλων γεωπολιτικών ερωτηματικών και ασταθειών και για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί μία νέα νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Εθνική κάλπη οι ευρωεκλογές»

Στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε συνεντεύξεις ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει και πάλι πως οι ευρωεκλογές αποτελούν εθνική κάλπη και πως είναι κρίσιμο αυτό το στοίχημα η Νέα Δημοκρατία να το κερδίσει με στόχο όχι μικροπολιτικά οφέλη, αλλά τη δυνατότητα να υπάρξει μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τραυμάτισε τη χώρα.