Δήμος Κατερίνης: Υποστήριξη της καθημερινότητας των δημοτών στις Κοινότητες

Με την εποπτεία του αντιδημάρχου, Χρήστου Μπογιατζή

99

Τη σημασία που δίνει η  Δημοτική Αρχή στην καθημερινότητα του Δημότη και στην άμεση αντίδραση στα προβλήματά του,  καταδεικνύει το πρόγραμμα παρεμβάσεων που υλοποίησε σε όλη τη διάρκεια του Απριλίου,  η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων Δ. Κατερίνης.

Με την εποπτεία του αντιδημάρχου, Χρήστου Μπογιατζή η βελτίωση όσο το δυνατόν των συνθηκών στις Κοινότητες αποτυπώνεται στις παρεμβάσεις, που σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια επικεντρώθηκαν – μεταξύ άλλων – στην αναβάθμιση της καθημερινότητας, στην υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα κ.ά.

Επιπλέον, στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που στα Πιέρια Όρη, η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων διέθεσε εξοπλισμό και προσωπικό,  ενώ συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και όλες τις υπηρεσίες, αρχές και εθελοντές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία ‘‘Πόλις Α.Ε. (πρώην Δημοτικά Πάρκινγκ)’’, συνέχισε και τον Απρίλιο, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν ως εξής:

  • Αγροτική Οδοποιία: Κούκος, Σεβαστή, Ρητίνη, Τραπεζούντα, Κ.Αγιάννης, Λόφος, Μοσχοχώρι, Ελατοχώρι, Άνω Μηλιά, Έλαφος.
  • Αποκατάσταση τοιχίου στο γήπεδο του Σβορώνου.
  • Αποκατάσταση βλαβών άρδευσης: Λαγοράχη, Έλαφος, Άνω Άγιος Ιωάννης, Σβορώνος, Κορινός, Μοσχοχώρι, Αρωνάς, Ράχη, Κούκος, Κ.Αλώνια, Νέο Κεραμίδι.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα, οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Κοινοτήτων συνέδραμαν και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τον καθαρισμό κλαδιών, χόρτων από κοινόχρηστους χώρους όπως π.χ. στο Δημοτικό Πάρκο, στην πόλη της Κατερίνης, καθώς και στις κοινότητες: Καλλιθέας, Εξοχής, Κορινού, Παραλίας (καθαρισμός φερτών υλικών), Φωτεινών, Ελατοχωρίου κ.ά.

Τέλος, η αντιδημαρχία συμμετείχε στην «Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών οικισμού Άνω Μηλιάς εξαιτίας Δασικής Πυρκαγιάς», με την κωδική ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/04.