Ανακήρυξη Επίτιμης Προέδρου κας Αικ. Τζιτζικώστα και έκφραση ευγνωμοσύνης στους υποστηρικτές του Οργανισμού

272

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/05 η εκδήλωση του Οργανισμού «Ολύμπια Εν Δίω» για την συμπλήρωση 15 χρόνων προσφοράς στους νέους της Ελλάδας και των ξένων χωρών.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας, το Διοικητικό Συμβούλιο των Ολυμπίων Εν Δίω, ήτοι ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπίντας, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Αθανασιάδης, ο Γ. Γραμματέας κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης, ο Ταμίας κ. Αριστείδης Αγγέλου και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα. Ειρήνη Ζαβρίδου, υποδέχθηκαν τους φίλους και υποστηρικτές του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι κυρίες Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Αστέριος Τζήμας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηλίας Τσιτλακίδης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του ν. Πιερίας αλλά και φίλοι του Οργανισμού «Ολύμπια Εν Δίω».

Σε σύντομη αναφορά στο ιστορικό παρελθόν και την αναβίωση των Ολυμπίων Εν Δίω αναφέρθηκε η Ιστορικός-Φιλόλογος κα. Αντωνία Βαρμάζη.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Αντώνιος Αθανασιάδης ανάγνωσε το Πρακτικό της Ανακήρυξης Επιτίμου Προέδρου των Ολυμπίων Εν Δίω, την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Στην κα Τζιτζικώστα προσφέρθηκε ψηφιδωτό του καλλιτέχνη Αθανασίου Κούζογλου που παριστάνει τον Ορφέα.

Την απονομή στην κα Τζιτζικώστα έκανε η υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία του θεσμού Ολύμπια Έν Δίω αλλά και στην διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητα της κας Τζιτζικώστα.

Στη συνέχεια για την προσφορά τους στα Ολύμπια Έν Δίω τιμήθηκαν οι κ.κ. Χατζηχριστοδούλου, Τσιτλακίδης, Γερολιόλιος, η κα Σοφία Μαυρίδου ως Συνδιοργανώτρια των Ολυμπίων, η κα Σοφία Μπαλαμώτη-Μητσιάνη, και η κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου.

Τέλος, για την 15ετή προσφορά ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού τιμήθηκε ο κος Γιώργος Φουρνιάδης, ο οποίος στην ολιγόλεπτη αντιφώνησή του αναφέρθηκε με πολύ συγκίνηση στην προσφορά των Ολυμπίων Εν Δίω.

Με την ολοκλήρωση παρατέθηκε μπουφές στους παρευρισκόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο παρέθεσε γεύμα στην τιμώμενη Πρόεδρο κα Τζιτζικώστα.

Παρακολουθείστε εδώ την εκδήλωση:

Την επόμενη ημέρα η κα Τζιτζικώστα ξεναγήθηκε στο Δίον από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αθανάσιο Μπίντα και τον Ταμία κ. Αριστείδη Αγγέλου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα.

Κατενθουσιασμένη και συγκινημένη από την εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στο υψηλό έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «Ολύμπια Εν Δίω».