Υποδοχή  αντιπροσωπείας του Δήμου Moosburg Αυστρίας από τον Δήμαρχο Κατερίνης

88

Ιωάννης Ντούμος: Θα ενισχύσουμε την αμοιβαία συνεργασία των Δήμων μας

 

Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με  την Κατερίνη πόλης Moosburg Αυστρίας, υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος  Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος. Στο επίκεντρο της επίσκεψης τέθηκε η ανάπτυξη των πολύχρονων δεσμών φιλίας και δημιουργικής συνεργασίας των δύο Δήμων.

«Η ουσία του θεσμού της αδελφοποίησης των Δήμων μας βρίσκεται στη συνέχιση μιας βιώσιμης και πολυεπίπεδης σχέσης συνεργασίας, την οποία θα ενισχύσουμε τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος.

Ο επικεφαλής της αποστολής της Αυστριακής πόλης Δήμαρχος, Herbert Gaggl, αφού συνεχάρη για την εκλογή του στον Δήμο Κατερίνης τον κο Ντούμο ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα διοίκηση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αδελφοποίηση θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτό αποτελεί αμοιβαία βούληση. Παράλληλα, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Κατερίνης, στην παγκόσμια Μαθητιάδα, στο Klagenfurt της Αυστρίας, το προσεχές καλοκαίρι, πρόταση την οποία ο κος Ντούμος έκανε αποδεκτή.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Χαράλαμπος Οφίδης, Νίκος Τσιαμπέρας, ο συμπατριώτης μας πρώην – Δημοτικός Σύμβουλος  Μάϊνταλ,  Δημήτρης Ασαρίδης, στελέχη του Δήμου  Moosburg ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια της παραμονής στην πόλη μας, η αντιπροσωπεία του Δήμου Moosburg έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και συλλόγους, ενώ τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα παρέστη στην αναβίωση του εθίμου των αυγομαχιών, στον Άνω Άγιο Ιωάννη.