Δήμος Κατερίνης: Εθελοντικός Καθαρισμός στην Περίσταση | Κοινότητα & εθελοντές φροντίζουν τον τόπο τους

54

Πράξη, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ίδια την κοινωνία και στις ανάγκες της, κάνει η Κοινότητα Περίστασης. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του προέδρου, Παρασκευά Γεροντίδη, έχει καθιερώσει κάθε Κυριακή, με την συνδρομή των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, εθελοντικές δράσεις με «πρωταγωνιστές» τους πολίτες, σωματεία και επιχειρήσεις της περιοχής.

Έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της Κυριακής 28/04, στον εθελοντικό καθαρισμό, στην περιοχή του Εξωκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία Περίστασης), ένα όμορφο καταπράσινο τοπόσημο που πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες επιλέγουν ως σημείο εξόρμησης για το Πάσχα.

Η δράση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων ως εξής:

  • Κοπή χόρτων
  • Περισυλλογή φύλλων και χόρτων
  • Περισυλλογή σκουπιδιών και μπαζών

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει τον ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών. Θέλω με την ευκαιρία, να μεταφέρω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, προς τον πρόεδρο της Κοινότητας, το τοπικό συμβούλιο, τους πολίτες και τους συλλόγους της περιοχής που αποδεικνύουν την έμπρακτη ευαισθητοποίησή τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», σημειώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

«Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους, τους Αντιδημάρχους Κατερίνης: Κοινοτήτων, Χρήστο Μπογιατζή, Πρασίνου, Κώστα Τσιουκάνη, Τουρισμού/ Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Σάββα Οφείδη, τον σύλλογο «Εύξεινος Λέσχη» Περιστάσεως, την Αθλητική Ένωση Περιστάσεως. Επίσης, την επιχείρηση,  «CAR WASH SAVVAS” και όλους τους εθελοντές – πολίτες της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στη δράση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους», τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Περίστασης, Παρασκευάς Γεροντίδης.