Πάλη : Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος ο Χρυσιδης των Ολυμπίων Κατερίνης (φωτο)

339

Ο Αχιλλέας Χρυσίδης τίμησε με τον καλύτερο καλύτερο τρόπο το εθνόσημο της χώρας μας στο πολύ δυνατό  διεθνές τουρνουά Εθνικών ομάδων U23  “Petco Siracof- Ivan Iliev”στην Σόφια της Βουλγαρίας και την συμμετοχή 24 χώρων από όλο τον κόσμο.

Ο παλαιστής της Εθνικής ομάδας και των Ολυμπίων Κατερίνης κατέκτησε το  ασημένιο μετάλλιο στα 130 κιλά ελληνορωμαϊκής ολυμπιακής πάλης και σήκωσε ψηλά την Ελληνική σημαία. Έτσι νικώντας τέσσερις πολύ δύσκολους αντιπάλους οι οποίοι συγκαταλέγονται μέσα στους 8 καλύτερους αθλητές του κόσμου ξεκινώντας την νικηφόρα πορεία του από τον 5ο στον κόσμο Τσιόβολο νικώντας τον με πτώση, στον δεύτερο αγώνα επικράτησε επί του 7ου στον κόσμο  Καζακστάνου Zhanibeculou με 5-1, επόμενος νικηφόρος αγώνας του Μακεδόνα γίγαντα ήταν με πτώση επί του Γεωργιανού  πρωταθλητή Chilasvili και στην συνέχεια  υπερίσχυσε 7-0 επί του Ουκρανού Kalashnikov.

Στον  τελικό ενώ το σκορ ήταν 6-5 στο δεύτερο λεπτό με τον αθλητή Ντούνια ένα στιγμιαίο λάθος του στοίχησε το χρυσό μετάλλιο. Την καταπληκτική αυτή πορεία με την Εθνική ομάδα του πολλά υποσχόμενου Κατερινιώτη γίγαντα των 130 κιλών και ύψους 1,93 στην Σόφια της Βουλγαρίας ήταν και καθοδήγησε ο Μπατάλας Βασίλης ένας από τους προπονητές της ομάδας των Ολυμπίων Κατερίνης.