Mutua Madrid Open: Εκτός ο Τσιτσιπάς, έχασε τη μάχη στη πρεμιέρα (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σχεδόν μια εβδομάδα μετά από τον τελικό της Βαρκελώνης, επέστρεψε στη δράση, αυτή τη φορά στο Masters της Μαδρίτης, μένοντας όμως εκτός συνέχειας από τον εξαιρετικό Thiago Monteiro, στη πρεμιέρα του.

218

Ο Monteiro Νο.118 στον κόσμο, έχοντας δώσει ήδη 3 ματς καθώς προέρχεται από το προκριματικό ταμπλό, έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, κερδίζοντας τον, με 6-4, 6-4.

Ο Έλληνας τενίστας δεν ήταν σε καλή μέρα, κάνοντας πολλά λάθη, ενώ δεν υπήρξε ουσιαστικά απειλητικός καθόλη την διάρκεια του αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε έχοντας μόλις 1 break point στο τελευταίο game του αγώνα.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε καλά. Νωρίς απώλεσε το σερβίς του, στο 3ο game συγκεκριμένα και έκτοτε δε κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο σετ απέναντι στον αρκετά σταθερό Monteiro.

O Βραζιλιάνος τενίστας κράτησε όλα του τα service game και ολοκλήρωσε το σετ με 6-4 σε 39 λεπτά.

Το 2ο σετ, είχε παρόμοια έναρξη με το 1ο. Ο Monteiro έφτασε και πάλι σε γρήγορο break στο 1ο μόλις game.

Σε πανομοιότυπο μοτίβο, ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δυσκολεύτηκε μόνο στο τελευταίο game της αναμέτρησης, έκλεισε το σετ και πήρε μια μεγάλη νίκη

Συνολικά ο Τσιτσιπάς σημείωσε 20 winners εκ των οποίων οι 4 ήταν άσοι, ενώ υπέπεσε σε 8 αβίαστα λάθη. Από την άλλη πλευρά με συνολικά 24 winners και 4 αβίαστα λάθη ο Monteiro ήταν αυτός που έκανε την διαφορά.

Ο Τσιτσιπάς έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη χωμάτινη σεζόν, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο στο Monte-Carlo και φτάνοντας έως και τον τελικό της Βαρκελώνης.

Στη Μαδρίτη έπεσε πάνω σε έναν αρκετά καλό και προετοιμασμένο αντίπαλο. Πέρυσι είχε φτάσει έως την 8άδα, χάνοντας από τον Jan-Lennard Struff, ενώ η το καλύτερο ρεκόρ του στην Ισπανική πρωτεύουσα ήταν το 2019, όταν είχε βρεθεί στον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Novak Djokovic.