ΚΚΕ για Φλέσσα: Είναι η κυβερνητική «υπερασπιστική γραμμή» που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η Βίκυ Φλέσσα εξέφρασε με «κυνικό τρόπο» αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η κυβέρνηση ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για «ανθρώπινα λάθη» και «χρόνιες παθογένειες»

125

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα, η οποία ανέφερε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ότι «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί».

Ταυτόχρονα, αναφερόμενη και στην τραγωδία που συντελέστηκε κατά τις φονικές πυρκαγιές του 2018 στην Αττική, δήλωσε ότι «και στο Μάτι, τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί».

«Η κα. Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι ‘τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί’, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για ‘ανθρώπινα λάθη’ και ‘χρόνιες παθογένειες’, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή», τονίζει το ΚΚΕ.

Για να καταλήξει πως «δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική ‘υπερασπιστική γραμμή’ που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του».

Τι είπε η Φλέσσα;

Συγκεκριμένα, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, επισήμανε πως «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».